Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Φύλαξη άστοχων στόχων


Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει δέκτες έντονων παραπόνων από συναδέλφους της Υ.ΜΕ.Τ. για το καθημερινό σπάσιμο της διμοιρίας σε δύο ομάδες και την διάθεση της μίας εξ αυτών  για την φύλαξη ενός άδειου κτιρίου με το πρόσχημα ότι φέρει την ταμπέλα της ΕΛ.ΑΣ. και αποτελεί στόχο.

Κάποιες φορές μάλιστα , όταν προκύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες  για μετακίνηση της διμοιρίας ,μένουν στο σημείο για την φύλαξη του κτιρίου μόνο  3-4 άτομα , με αποκορύφωμα την προ λίγων ημερών εντολή που όλοι οι άνδρες της διμοιρίας επιβιβάστηκαν στο ένα εκ των δύο λεωφορείων και έμεινε για την φύλαξη του κτιρίου μόνος του ο οδηγός με το άλλο λεωφορείο , πράγμα το οποίο θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των συναδέλφων και παραβαίνει και την κανονιστική της υπηρεσίας.
Επίσης ,έχουμε ενημερωθεί  ότι έχουν τοποθετηθεί ακινητοποιημένοι  στο συγκεκριμένο κτίριο , μέχρι και δικυκλιστές της ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ .
Καλούμε τους υπευθύνους  , να αναθεωρήσουν άμεσα τον σχεδιασμό με τον οποίο δεκάδες Αστυνομικοί τοποθετούνται στην φύλαξη παρόμοιων στόχων , στερώντας τους από την ασφάλεια του  Έλληνα πολίτη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης