Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Χιλιάδες Αστυνομικοί στους Δρόμους για μία ακόμη φορά.....


Ενόψει των διαδηλώσεων της 6ης Δεκέμβρη το Αστυνομικό προσωπικό, έχοντας ως στόχο την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, θα τελεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε επιφυλακή.
Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους μας ότι ο χρόνος εργασίας της επιφυλακής είναι χρόνος εργασίας που προσμετράται κανονικά στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, σύμφωνα με το άρθ. 57 του Π.Δ. 141/1991 σε συνδ. με τα άρθ. 1 και 2 του Π.Δ. 394/2001.

Συνεπώς, οι διοικούντες υποχρεούνται να
αφαιρέσουν τις επιπλέον ώρες εργασίας από τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, καταστρατηγείται ο χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001.
Ωστόσο, δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη που σημειώθηκαν στην επιφυλακή της 17η Νοέμβρη. Ζητούμε, λοιπόν, από τους Διευθυντές και Διοικητές των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. να τηρήσουν πιστά το ωράριο της επιφυλακής, σύμφωνα με τη διαταγή του Α.Ε.Α., διότι στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου μας αναφέρθηκε από πολλούς συναδέλφους πως υποχρεώθηκαν από ορισμένους Διοικητές Α.Τ. - Τ.Α. της Γ.Α.Δ.Θ. να προσέλθουν αρκετές ώρες νωρίτερα από την ώρα που όριζε η διαταγή του Αρχηγείου για επιφυλακή. Σε περίπτωση που επαναληφθεί αναίτια η τακτική αυτή θα γνωστοποιήσουμε στο Α.Ε.Α. τους διοικούντες που το έπραξαν ώστε να διερευνηθούν οι λόγοι της υπέρβασης της διαταγής.
Οι Έλληνες Αστυνομικοί διατασσόμενοι από την Υπηρεσία τους και πιστοί στο καθήκον τους θα βρίσκονται στα σημεία που ορίζονται για να προστατέψουν τα έννομα αγαθά των συμπολιτών τους και θα εργαστούν πολύωρα γι’ αυτό. Βεβαίως, ακόμα κι αν φωνάζουμε χρόνια τώρα για τον εξορθολογισμό των μέτρων τάξης με προσεκτικό σχεδιασμό για την αποφυγή της αίσθησης αστυνομοκρατίας, οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση κρίσεων είναι οι χιλιάδες αστυνομικοί ακροβολισμένοι σε κάθε γωνιά της πόλης.
Τέλος, εφιστούμε σε όλους τους συναδέλφους την προσοχή τους στα μέτρα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας τους για τις ημέρες αυτές. Εμείς, τα μέλη της Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης θα βρισκόμαστε όπως κάθε άλλος Αστυνομικός σε μάχιμες εξωτερικές υπηρεσίες, και προτρέπουμε κάθε συνάδελφο να επικοινωνήσει μαζί μας για οποιοδήποτε ζήτημα που θα προκύψει, ώστε να μεταβούμε επιτόπου για επίλυση του.

Α.Σ.Π. Α. Θεσσσαλονίκης