Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

οι συνάδελφοι σπανίως παίρνουν ημερήσια ανάπαυση

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. αντιλαμβανόμενο τη δύσκολη υπηρεσιακή αλλά και προσωπική και οικογενειακή κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Α.Τ. Ακροπόλεως όπως και στις περισσότερες υπηρεσίες της Αστυνομίας, απέστειλε το παρακάτω υπόμνημα στον υπουργό προκειμένου να του γνωρίσει την κατάσταση που επικρατεί ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα επαναφέρουν τη νομιμότητα.


Κύριε Υπουργέ,

Πριν από λίγο καιρό αποφασίσατε και πράξατε την επαναλειτουργία του Α/Τ Ακροπόλεως που ο προκάτοχος σας σε μία νύχτα αποφάσισε να το καταργήσει.

Δυστυχώς, όπως η απόφαση για το κλείσιμο του εν λόγω τμήματος χαρακτηρίστηκε από προχειρότητα χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα έτσι και η επαναλειτουργία του κράτησε μόνο τα επικοινωνιακά στοιχεία χωρίς την ουσία της σωστής επαναλειτουργίας. Πρέπει να γνωρίζεται ότι όταν το τμήμα αυτό έκλεισε είχε ως προσωπικό πάνω από εκατόν πενήντα αστυνομικούς, ενώ σήμερα για τις ίδιες ακριβώς υποχρεώσεις το προσωπικό με τα βίας αγγίζει τους εκατό.

Από την ημέρα που άνοιξε και για περίπου ένα μήνα μέχρι τώρα, οι συνάδελφοι σπανίως παίρνουν ημερήσια ανάπαυση ενώ για την περίοδο των γιορτών θα ξεχάσουν τις οικογένειες τους και τα σπίτια τους.

Το παραπάνω Αστυνομικό Τμήμα αποτελεί μικρογραφία μεγάλου μέρους των υπηρεσιών που φυτοζωούν, αποτελώντας για τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους όχι χώρο δημιουργικής εργασίας και προστασίας των πολιτών από το έγκλημα, αλλά χώρο που παραβιάζονται Νόμοι περί του χρόνου και συνθηκών εργασίας των ιδίων.

Κύριε υπουργέ,

βλέποντας το ενδιαφέρον σας για την υπηρεσιακή ζωή του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που μάχεται καθημερινά στο δρόμο για την πάταξη της εγκληματικότητας , πιστεύουμε ότι δεν θα περιοριστείτε στην δημόσια λεκτική συμπαράσταση αλλά και έμπρακτα θα δώσετε εντολές για άμεση επίλυση τέτοιων προβλημάτων επιβάλλοντας την νομιμότητα και επιπλήττοντας αυτούς που χρόνια τώρα γίνονται αρεστοί στην εκάστοτε ηγεσία εις βάρους του προσωπικού κάνοντας όπως λέει και ο λαός « μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»