Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Έρχεται Κώδικας Μεταθέσεων και Μισθολόγιο στην ΕΛ.ΑΣ.. Πόσο δικαια είναι τελικά;;;

Το «ιστορικό» όπως χαρακτηρίστηκε 24ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., τελείωσε και μέσα από αυτό εκτός από τις οικονομικές αναλύσεις, βγήκαν και άλλες σπουδαίες ειδήσεις.


Η σπουδαιότερη βγήκε από το στόμα του πρώην προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και νυν βουλευτή κ.Κυριαζίδη ο οποίος ανακοίνωσε στους συνέδρους ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μισθολόγιο για όλους μας, το οποίο το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει την υποχρέωση να μελετήσει ώστε να προασπιστεί τα κεκτημένα των συναδέλφων μας βάζοντας ταυτόχρονα κόκκινες γραμμές για να μην μειωθούν και άλλο οι απολαβές μας.

Η δεύτερη και εξίσου σπουδαία είδηση, ήρθε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μετά τα «Δεκεμβριανά» θα προωθήσει το νέο Κώδικα Μεταθέσεων σύμφωνα με τον οποίο θα μοριοδοτούνται επιπλέον οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις πιο «μάχιμες» Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στις υπηρεσίες του κέντρου των Αθηνών.

Όπως τόνισε ο υπουργός, αγωνίζεται για την δικαιοσύνη και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «κοιμάται ήσυχος» γιατί θεωρεί πως είναι απόλυτα δίκαιος απέναντί μας.

Θα υπάρχει λοιπόν δικαιοσύνη αν το κράτος που δεν σεβάστηκε τον θεσμό της δικαιοσύνης και δε μας επέστρεψε τα χρήματα από την απόφαση του ΣτΕ, νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δικαιούμαστε πλέον το υπόλοιπο των αναδρομικών ;;;

Υπάρχει τελικά δικαιοσύνη για τους συναδέλφους που ενώ υπηρετούν σε περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας, εργάζονται για αρκετούς μήνες τον χρόνο στο κέντρο των Αθηνών για να ενισχύσουν επιχειρήσεις (Ξένιος Ζευς, Θησέας) ή Α.Τ. και Τ.Α. του κέντρου;;;

Αυτοί θα μοριοδοτούνται ως υπηρετούντες στα περιφερειακά Τμήματα ή στα Τμήματα του κέντρου;;;

Τα πληρώματα των οικείων Αστυνομικών Τμημάτων που κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους τελούν υπό τις οδηγίες του εκφωνητή του Κέντρου της Άμεσης Δράσης και επεμβαίνουν σε σήματα εξίσου σοβαρά και επικίνδυνα ως τι θα μοριοδοτηθούν;;

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα περιφερειακά Τμήματα Ασφαλείας και εκτελούν σχεδόν έξι μήνες τον χρόνο υπηρεσία μακριά από την έδρα τους και κυρίως σε υπηρεσίες του κέντρου των Αθηνών καθώς ανήκουν στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής σε ποια κατηγορία ανήκουν;;;

Η ανάγκη για την τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων τα τελευταία χρόνια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ αλλά ο νέος κώδικας δε θα πρέπει να διχάσει το προσωπικό του Σώματος. Όλοι οι συνάδελφοι δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα από το δικό τους μετερίζι και θα ήταν τουλάχιστον λάθος και άδικο να τους διαχωρίζατε σε «μάχιμους» και «μή». 

Τέλος, και μιας και αναφερθήκαμε στη δικαιοσύνη είναι απαραίτητη και απόλυτα δίκαιη η ικανοποίηση του αιτήματος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για θέσπιση έκτακτων μεταθέσεων για τους βαθμοφόρους της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τροποποίηση του κώδικα των εσωτερικών μεταθέσεων.

Έχουμε ανάγκη κάθε προσπάθειας απονομής δικαιοσύνης και διαφάνειας αρκεί η προσπάθεια αυτή να σέβεται τα δικαιώματα όλων και να μην αδικεί τον οποιοδήποτε.


ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ Γεώργιος - Στυλιανός 
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.