Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ποιο ασφαλιστικό θέμα των στρατιωτικών έχει "παγώσει" ο Σταϊκούρας

τα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών βρίσκεται εδώ και πάρα πολλές ημέρες η τροπολογία με την οποία θα ρυθμιστεί το ασφαλιστικό ζήτημα των στρατιωτικών που είχαν καταταγεί την πενταετία 1990-95 ,στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της λύσης που αναμενόταν χρόνια, είχε γίνει από την ίδια της ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο Onalert.gr. 


Η ΑΝΥΕΘΑ είχε πει ότι υπήρχε “διαβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών ότι αυτά τα θέματα έχουν ενταχθεί σε νομοσχέδιό του, το οποίο έχει περάσει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις επόμενες ημέρες θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή. Δεν μπορούσαμε να τα περάσουμε σε νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ γιατί αφορούν ασφαλιστικά ζητήματα “.

Η Φώφη Γεννηματά είχε επισημάνει ότι έγιναν “μεγάλες προσπάθειες για να γίνει κατανοητό στο υπουργείο Οικονομικών ,ότι δεν υπήρχε οικονομική επιβάρυνση”.

Παρόλα αυτά κι ενώ εχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα ο κ.Σταϊκούρας δεν προχωρά στην κατάθεση της τροπολογίας. Οι στρατιωτικοί ανησυχούν κι όχι άδικα. Βρισκόμαστε ίσως πολύ κοντά στην προκήρυξη εκλογών και αν δεν περάσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου η ρύθμιση ,τότε μάλλον η λύση θα μετατεθεί χρονικά για μετά από τις εκλογές.

Κάποιοι στρατιωτικοί ελπίζουν ότι πρόκειται για μια απλή καθυστέρηση και ότι η υπόθεση θα κλείσει πριν την τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου. Κάποιοι όμως κάνουν λόγο ακόμη και “ομηρεία” ακριβώς επειδή μπροστά μας υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο εκλογικής αναμέτρησης. Να…πουλήσουν ως παροχή το αυτονόητο; Ποιος μπορεί να το αποκλείσει;