Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΑΣΠΑ Αυτόκλητοι Συνδικαλιστές - Σωτήρες

Ζούμε σε μια εποχή πολιτικής ρευστότητας και δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η αντιδεοντολογία και ο λαϊκισμός έχoυν προσχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και στο συνδικάτο μας. Το άρθρο 10 του καταστατικού της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι τα μέλη του Σωματείου έχουν την υποχρέωση, να συμμορφώνονται στις διατάξεις του καταστατικού, και να μην ενεργούν μεμονωμένα για ζητήματα ειδικά ή γενικά  της Ένωσης χωρίς την συγκατάθεση του Δ.Σ. αυτής. Η διάταξη αυτή το μόνο που εξυπηρετεί και διασφαλίζει είναι την ενότητα και την
δημοκρατικότητα στις διαδικασίες και ενέργειες της Ένωσης.
Τον τελευταίο καιρό όμως βλέπουμε από την παράταξη Σ.Κ.Α.Υ., η οποία έχει τέσσερα εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. της Ένωσης, χωρίς να δίνει καθόλου λογαριασμό στο Δ.Σ. (και επομένως ούτε στα μέλη της;) να λειτουργεί μεμονωμένα κάνοντας διάφορες ενέργειες και προτάσεις (όπως παράταση βραχειών αδειών, παραπομπή σε δικηγόρο για τις ατομικές αγωγές για την διεκδίκηση του ποσού που υπολείπεται από τη μερική αποκατάσταση των αποδοχών μας βάσει της απόφασης του Σ.τ.Ε. και διάφορα άλλα) απαξιώνοντας τόσο την Ένωση μας όσο και την ΠΟΑΣΥ.
Το ότι κάνουν αυτές τις ενέργειες προφανώς αποδεικνύει ότι δεν εμπιστεύονται το Δ.Σ. της Ένωσης στο οποίο είναι εκλεγμένοι και ότι θεωρούν τους εαυτούς τους μόνο ικανούς να λειτουργούν χωρίς την συγκατάθεση του Δ.Σ. δηλαδή αυτόκλητοι συνδικαλιστές - σωτήρες.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι οι συνάδελφοι μας εξέλεξαν στο Δ.Σ. της Ένωσης για να λύσουμε τα προβλήματα που  απασχολούν το κλάδο μας μέσα από τα θεσμικά πλαίσια και όχι μέσα από παραταξιακές πορείες  και μεμονωμένες ενέργειες για το "θεαθήναι". Αν οι συνάδελφοι της ανωτέρω παράταξης θέλουν να ακολουθήσουν αυτήν την πορεία υπάρχουν δύο λύσεις 1) ή δεν δίνουν υποψηφιότητα για εκλογή στο Δ.Σ. αφού το απαξιώνουν ως όργανο 2) ή παραιτούνται από τις εκλεγμένες θέσεις τους και ακολουθούν όποια πορεία θέλουν. 
Η απαξίωση στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα μας και την ομοσπονδία μας δεν είναι επανάσταση αλλά διάσπαση. Εκτός βεβαίως αν το "διαίρει και βασίλευε" είναι η γραμμή της πολιτικής που επιθυμούν να ακολουθήσουν.
Εμείς ως παράταξη Α.Σ.Π.Α. έχουμε εκλεγμένα έξι (6) μέλη στο Δ.Σ. της Ένωσης και πάντα θα λειτουργούμε μέσα στα θεσμικά πλαίσια και όργανα (Ε.Α.Υ.Θ. - Π.Ο.ΑΣ.Υ.), λαμβάνοντας τις σημερινές κρίσιμες συγκυρίες σοβαρά υπόψη και όχι παραταξιακά. Εκτιμώντας επί της ουσίας το ότι μας εξέλεξαν οι συνάδελφοι μας, και όχι όπως τα μέλη της Σ.Κ.Α.Υ., που ενώ καταλαμβάνουν θέσεις δεν ασχολούνται με την ίδια την Ένωση αλλά με την παράταξη τους. 
Και αυτός είναι ο λόγος που η ΑΣΠΑ είναι η μεγαλύτερη και δυνατότερη παράταξη της Θεσσαλονίκης. Επειδή καθημερινά εξαντλεί όλες τις δυνάμεις της ώστε να μειωθούν τα προβλήματα όλων μας και όχι για να σπείρει διχόνοια και λασπολογίες.