Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

10 χρόνια από τη δολοφονία Αμανατίδη

Το σωματείο των ειδικών φρουρών δεν ξεχνά τους νεκρούς του, ειδικά όταν πρόκειται για τους πρώτους που έσπεσαν πάνω πάνω στο καθήκον και για τον οποίο δόθηκε μια πραγματική εσωτερική και δικαστική μάχη, ώστε να χαρακτηριστεί ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας και όχι ενός  ξεκαθαρίσματος λογαριασμός, όπως άστοχα και άφρονα έσπευσε να χαρακτηρίσει τη δολοφονία η τότε φυσική και πολιτική ηγεσία.  
Παρά τον ακαριαίο αιφνιδιασμό, ο άτυχος Αμανατίδης που ήταν σε επαγρύπνηση είχε προλάβει να κατεβάσει το όπλο και να περάσει το δάχτυλο στη σκανδάλη, πριν γαζωθεί με καταιγισμό πυρών.  
Ακολουθειμ η ανακοίνωση
"Δέκα χρόνια πέρασαν από την μέρα που ο Ειδικός Φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης μπήκε στην ιστορία των Ηρώων Ειδικών Φρουρών που απαιτεί το καθήκον να θυσιάζονται  για να στηθεί η γέφυρα  μεταξύ έννομης τάξης και προστασίας των πολιτών της Πατρίδας μας.
                Δέκα χρόνια πέρασαν από τη μέρα που ο νέος τότε Ειδικός Φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης, αρνήθηκε να παραδώσει αμαχητή τον οπλισμό του και να δεχθεί καταιγισμό πυρών από άνανδρους ασύλληπτους ακόμη  εγκληματίες.
                Η μνήμη του θανάτου του Χαράλαμπου Αμανατίδη παραδίδει στους νεώτερους τα μεγαλύτερα μαθήματα αυτοθυσίας και υπηρεσιακής ευσυνειδησίας, χαρακτηριστικά που λειτουργούν  ως φωτοδότες στο πάντοτε σκοτεινό κακοτράχαλο και γεμάτο απρόοπτα,  δρόμο των Ειδικών Φρουρών απέναντι στα αδηφάγα εγκληματικά τέρατα.
                Ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης το Σωματείο Ειδικών Φρουρών την Τετάρτη 31/12/2014 και ώρα 10:00 π.μ θα παραστεί στη συμβολή των οδών Θήρας και Καρπάθου στην Κηφισιά, σημείο της δολοφονίας του Συναδέλφου διοργανώνοντας  και συμμετέχοντας στο μνημόσυνο που θα τελεστεί για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του.
                Ευχόμαστε  ο φάρος του θανάτου του Χαράλαμπου Αμανατίδη να φωτίζει την ψυχή και το μυαλό όλων των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία ώστε να αποφεύγουν τους σκοπέλους στον ωκεανό του εγκλήματος. "

                                                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

             -O-                                                                                                                     -O-

     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                          ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                                                                                   

 ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                                                            ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   

Κιν.:6945557970                                                                                                         Κιν.:6944291911