Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ


Οι παρακάτω σκέψεις είχαν αποτυπωθεί προκείμενου να αναλυθούν στο 24o πανελλήνιο συνέδριο. Η αφορμή ήταν τα απλήρωτα νερά , η στοχοποίηση η δικιά μου και του γραμματέα μου από τους « γνωστούς» κύκλους ,αλλά για κάποιο λόγο και από τα δυο «άκρα». Τέλος η επίθεση με γκαζάκια, στο φίλο Δημήτρη και γενικότερα η πίεση που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μας και μόνιμα με το τεκμήριο της ενοχής στην πλάτη τους .
Στις μέρες μας η αντιπάθεια για την αστυνομία είναι ισχυρή. Όμως εμείς είμαστε εδώ και θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για το κοινό καλό, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, για την προστασία τους από κάθε επιβουλή κατά της ζωής, της ιδιοκτησίας, της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων τους. Δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι ,επιτελούμε σπουδαίο λειτούργημα υπό την έννοια της κοινωνικής προσφοράς, του πνεύματος της αυτοθυσίας που χαρακτηρίζει τους αστυνομικούς και της εκπλήρωσης του καθήκοντος υπεράνω και πέραν των στενών ορίων του «επαγγελματισμού». Είναι, ακόμη, λειτούργημα με την έννοια του εθελούσιου «περιορισμού» στην απόλαυση μερικών ατομικών δικαιωμάτων των
Αστυνομικών, αυτονόητων, όμως, για κάθε πολίτη, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερα τη διατήρηση αυτών στους πολίτες. Είναι λειτούργημα , αφού το βαθύτερο περιεχόμενο της ύψιστης αποστολής τους και οι εν δυνάμει κίνδυνοι στην εκπλήρωση της , δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με οποιεσδήποτε οικονομικές και υλικές απολαβές, σε όποιο υψηλό επίπεδο και αν καθοριστούν. Οι αστυνομικοί εργάζονται για το καλό και το δίκαιο και ταυτίζονται με ευγενείς επιδιώξεις που θεμελιώνονται σε ηθικές αξίες. Είναι φρουροί και υπηρέτες της κοινωνικής γαλήνης και της έννομης τάξης , προστάτες και συμπαραστάτες του κοινωνικού συνόλου και της αναπτυξιακής προόδου, νιώθουν υπερήφανοι για την αποστολή τους, που εκτείνεται, πέρα από τα υπηρεσιακά καθήκοντα, σε ποικιλόμορφη άλλη ανθρωπιστική προσφορά και δράση. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με αυταπάρνηση επ αγαθώ της δημοκρατίας και του πολίτη.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με αίσθημα ευθύνης για την περιφρούρηση της κοινωνίας. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με σθένος για την ελευθερία και την ασφάλεια ,τους δυο πυλώνες πάνω στους οποίους στηριζόμαστε και τους οποίους υπερασπιζόμαστε.Είναι αναγκαία, είναι επιτακτική η στήριξη της πολιτικής ηγεσίας για να συνεχίσουμε να παλεύουμε με αξιοπρέπεια, να είμαστε άγρυπνοι φρουροί του λαού, άοκνοι εργάτες του κοινού συμφέροντος.
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΠΟΑΣΥ