Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ



                                                                                    Έδεσσα, 22 Ιανουαρίου 2014
Aριθ.Πρωτ. 04/2014                                                       
 Προς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
 Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο  Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α  
     
     -Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας μας και στο πνεύμα αλληλεγγύης που αυτή κινείται, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με οξυμένα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τις αστυνομικές Υπηρεσίες καθώς και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικά οι Υπηρεσίες της Διευθύνσεώς μας είναι πολλά, αλλά θα θέλαμε ιδιαίτερα να επισημάνουμε τα εξής:

     1) Η οργανική δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, κυμαίνεται στους 420 αστυνομικούς, ενώ υπάρχουσα δύναμη στις Υπηρεσίες μας είναι 320 αστυνομικοί περίπου. Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει η Υπηρεσία στις υποχρεώσεις της, πολλές φορές το προσωπικό διατίθεται σε διπλές νυχτερινές βάρδιες, ενώ είναι σύνηθες το φαινόμενο των «μοναχικών περιπολιών». Αυτό έχει ως συνέπεια την καταστρατήγηση του σχετικού Π.Δ.
     2) Η παντελής έλλειψη περιπολικών οχημάτων σε συνδυασμό με την απόσπαση δέκα τουλάχιστον οχημάτων στο Νομό Έβρου, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στις Υπηρεσίες και στο Αστυνομικό προσωπικό εν γένει, καθώς καλείται να εκτελέσει υπηρεσία με απαρχαιωμένα, μη επαρκώς συντηρημένα οχήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών Πέλλας, το οποίο αστυνομεύει περιοχή με πληθυσμό 70.000 κατοίκων με ένα και μοναδικό περιπολικό όχημα σε εικοσιτετράωρη βάση. 
     3) Προκειμένου να συγκροτηθεί η Διμοιρία Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, σχεδόν πάντα η σχετική διαταγή για την συγκρότηση λαμβάνεται την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να «κόβονται» ημερήσιες αναπαύσεις και γενικώς να αλλάζει η υπηρεσία στο προσωπικό δημιουργώντας ανωμαλία στην διεξαγωγή της, καταστρατηγώντας το σχετικό Π.Δ. 
     4) Το αστυνομικό προσωπικό που αποσπάται από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, είναι ίσο σε αριθμό με προσωπικό που αποσπάται από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις που υπερέχουν αριθμητικά σε σχέση με την δική μας.      
     5) Μετά από 18 και πλέον μήνες παραμονής στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, επιθυμούμε οι μελλοντικές αποσπάσεις, αρχής γενομένης από την αμέσως επόμενη περίοδο, να γίνονται σε κοντινότερες προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας Αστυνομικές Διευθύνσεις. Π.χ. Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας.-        

                                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο
       
                         Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
                   ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ανδρέας                                 ΤΡΟΧΙΔΗΣ Χρήστος