Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στην ανοχή της καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων", των Β. Αλυμάρα και Γ.Παππά

Το θέμα διαχρονικά στην Ελλάδα δεν είναι η ψήφιση καλών νόμων, αλλά η εφαρμογή τους, ή η καταστρατήγηση τους από αυτούς που τους ψηφίζουν. Καλύτερη αποδειξη από το ΠΔ για τον προγραμματισμο υπηρεσιών των αστυνομικών δεν υπάρχει. Προς επίρρωση του διευθυντικού δικαιώματος στην αυθαιρεσία ο πίνακας ανακοινώσεων και το κείμενο καταγγελία των δύο μελών της
ΑΝΑΣΑ. "Μετά χαράς υποδεχθήκαμε το Φ.Ε.Κ. Α’ 274/16.12.2013 στο οποίο δημοσιεύτηκε το υπ’αριθ. 173/2013 Π.Δ. που τροποποιεί τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» και σύμφωνα με το οποίο η υπηρεσία ανακοινώνεται, υποχρεωτικά, σε εβδομαδιαία βάση και ειδικότερα μέχρι την 14:00 ώρα κάθε Παρασκευής και καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας ήτοι από την 06:00 ώρα της επόμενης μέχρι την 06:00 ώρα της μεθεπόμενης Δευτέρας.  Μετά λύπης μας όμως παρατηρούμε  το φαινόμενο αρκετοί Διοικητές να παραβιάζουν το άνωθεν Π.Δ., είτε μη συμμορφούμενοι προς αυτό, είτε δίνοντας του ο καθένας τη δική του ερμηνεία, ανακοινώνοντας την Υπηρεσία άλλος μέχρι την Παρασκευή, άλλος για 3 μέρες και ο καθένας ότι θυμάται χαίρεται. Μετά δυσαρέσκειας εντοπίσαμε αναρτημένη σε Υπηρεσία, ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ εντολή, (φωτογραφία της οποίας επισυνάπτουμε) και σύμφωνα με την οποία άπαντες θα πρέπει να επικοινωνούν μετά τις 14:00 με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας για να ενημερώνονται για τυχόν τροποποιήσεις. Θέλουμε να θέσουμε προς κάθε εμπλεκόμενο τα ακόλουθα ερωτήματα:

- Η εφαρμογή των Π.Δ. είναι α λα καρτ;

- Ποιος εξέδωσε την ανωτέρω εντολή;

- Γιατί αυτή κυκλοφορεί ανυπόγραφη;

-Μέχρι τι ώρα ακριβώς υποχρεώνει τον συνάδελφο να καλεί στην Υπηρεσία του, μη τυχόν και άλλαξε η βάρδια του;(03:00 είναι καλά;)

-Γιατί διατάσσονται μέτρα στα γήπεδα μια-δυο μέρες πριν, όταν ξέρουμε το πρόγραμμα των αγώνων μήνες νωρίτερα;

Συνάδελφοι η προάσπιση των δικαιωμάτων μας είναι στο δικό μας χέρι. Η όποια προσπάθεια, εκ των έσω, να ανατραπεί στην ουσία του η εφαρμογή του Π.Δ., για την ανακοίνωση του χρόνου υπηρεσίας θα μας βρει αντιμέτωπους.

Η δικαιοσύνη είναι πλέον μονόδρομος και τα στοιχεία στα χέρια μας. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.



ΑΛΥΜΑΡΑΣ Βασίλειος                                          ΠΑΠΠΑΣ Γεώργιος
   Α.Τ. Αναβύσσου                                        Τμ. Αστυν. Αερολιμένα Αθηνών
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.                                    Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
     6951692287                                                     6977582936