Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «καρατομεί» την Ελληνική Αστυνομία, Άρθρο του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου

Η  πρόσφατη επιχείρηση ξεπουλήματος της ΓΑΔΑ και άλλων ιστορικών κτιρίων της Ελληνικής Αστυνομίας – που ευτυχώς απετράπη με την συμβολή του μεγάλου δικαστικού ήθους του Συμβουλίου της Επικρατείας – έδωσε το προμήνυμα για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελληνική Αστυνομία, που καλείται και αυτή να καταβάλλει υψηλό  φόρο αίματος στον Μινώταυρο του φοβερού Μνημονίου. Πρόσφατα αποφασίστηκε λοιπόν το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως
. Και προσοχή τονίζουμε εμφατικά σε όλους τους συναδέλφους και την Ελληνική κοινωνία, ότι δεν έγινε μεταφορά - μεταστέγαση του Τμήματος σε άλλο χώρο, αλλά πλήρης κατάργησή του και μεταφορά του προσωπικού και των αρμοδιοτήτων τους σε άλλα όμορα τμήματα. Αυτό το άθλιο πολιτικά και ηθικά  μοντέλο, συγχώνευσης καίριων δομών της ελληνικής κοινωνίας, στο πεδίο της Υγείας, της παιδείας και αλλού, τώρα το βλέπουμε να «βάζει χέρι» και στην ελληνική αστυνομία. Πρόκειται για ένα ηθικά απαράδεκτο πολιτικό σχέδιο που πλέον εκδηλώνεται ανοικτά και στην ΕΛ.ΑΣ, με στόχο την αναδιάρθωσή της, κατά τις επιταγές και το κοστολόγιο της τρόικα.
Δεν είμαστε αντίθετοι στην αναδιοργάνωση της Ελληνικής αστυνομίας και το έχουμε επισημάνει πριν από αρκετά χρόνια. Ένα τέτοιο εγχείρημα όμως απαιτεί μελέτες, σχεδιασμό και συγκρότησή του με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Όμως το Μνημόνιο κ-ε υπουργέ, αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας στο δύσβατο πεδίο της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας, αντιμετωπίζοντας σοβαρές δομές της με την κοντόθωρη και πολιτικά αρτηριοσκληρωμένη οπτική, της «στενής λογιστικής».
Και το μοντέλο των συγχωνεύσεων και της αναδιάρθρωσης που δειλά  δειλά  επιχειρείται, θα έχει τρομερές συνέπειες τόσο στην αστυνόμευση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όσο και στην παροχή άλλων υπηρεσιών διοικητικού χαρακτήρα, σε ένα ευαίσθητο σημείο του ιστορικού κέντρου των Αθηνών.
 Ειδικά για το τμήμα της Ακροπόλεως στο οποίο αναφερόμαστε, σε ένα χωροαταξικά σημείο, με ξεχωριστό ηθικό βάρος και πολιτισμικό φορτίο για την ταυτότητα της πόλης, το κλείσιμό του είναι αυτοκτονικό και θα έχει ολέθριες παρενέργειες και στην επιχειρησιακή παρουσία της Αστυνομίας, αλλά και στον τουρισμό, που αυτή την στιγμή είναι η ατμομηχανή των όποιων λίγων ελπίδων ανάπτυξης της πατρίδας μας.
Η απόφασή σας κ-ε υπουργέ, είναι πολιτικά εσφαλμένη και ηθικά απαράδεκτη. Πιστεύω ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων   και να βρεθεί κάθετα απέναντί σε αυτές τις λογικές.
Συνάδελφοι σας καλούμε στις αγωνιστικές επάλξεις να ανακαλέσουμε το κλείσιμο του ιστορικού αστυνομικού τμήματος Ακροπόλεως. Γιατί αν σκύψουμε το κεφάλι τώρα και επιδείξουμε παθητική στάση, θα επακολουθήσει η ισοπέδωσή μας και σε άλλα μείζονα ζητήματα της αστυνομικής οικογένειας, απο τον Μινώταυρο του Μνημονίου. Και με την δικαίωσή μας στο ΣτΕ για το ξεπούλημα της ΓΑΔΑ, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, περίτρανα απεδείχθη ότι καμία μάχη δεν είναι χαμένη.
Κάτω τα χέρια από την  αστυνομία, που υπήρξε πάντοτε προμαχούσα στο πολύτιμο αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, με αμέτρητα θύματα και νεκρούς. Όλοι ανυποχώρητα στον αγώνα.

Με τιμή
 Δημήτρης Καραγιαννόπουλος
Μέλος  Δ.Σ. ΕΑΣΥΑ
bloko.gr