Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωσης Αλεξανδρούπολης Σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης 2%

-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αλεξανδρούπολη , 03 Ιανουαρίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης 2%
ΠΡΟΣ: Μέλη μας
Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ύψους 2% του άρθρου 38 του Ν. 3986/2011 και τις αιτήσεις διακοπής παραγραφής σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Στην ένωσή μας έφτασε η πληροφορία για τα παραπάνω τις βραδινές ώρες (περίπου 22:00΄) τις 30-12-2013, ότι δηλαδή υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει τον παραπάνω νόμο παράνομο και αντισυνταγματικό και ως εκ τούτου  θα πρέπει τα χρήματα που παρακρατήθηκαν να επιστραφούν στους δικαιούχους και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και την 31-12-2013 αιτήσεις στην Δ. Ο. Υ. για την διακοπή της παραγραφής του δικαιώματος προσφυγής κατά του Δημοσίου για τις κρατήσεις που μας έγιναν για το έτος 2011, καθώς η παραγραφή για προσφυγές κατά του Δημοσίου είναι σε βάθος 2 ετών.
Η ένωσή μας λειτουργώντας όπως μέχρι τώρα υπεύθυνα και σοβαρά από την αρχή και αντιλαμβανόμενη την αναστάτωση που θα επιφέρει μία πιθανή ανακοίνωση προς τα μέλη της, αποφάσισε να επικοινωνήσει με την Ομοσπονδία για να έχει καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση επί του συγκεκριμένου θέματος. Δυστυχώς όμως μας πρόλαβαν τα γεγονότα (βλέπε διαδίκτυο) και την επομένη τελευταία ημέρα του χρόνου επικράτησε ένας πανικός με παραπληροφόρηση  πολλές φορές από όλους προς όλους αφού έφτασαν στο σημείο κάποιοι να νομίζουν  ότι καταθέτοντας την αίτηση στην Δ. Ο. Υ. θα τους επιστραφούν και τα παρακρατηθέντα χρήματα, επιφέροντας αναστάτωση τόσο στους συναδέλφους, στις υπηρεσίες, αλλά και πολύωρη αναμονή στην Δ. Ο. Υ.


Ο πρόεδρος της  ένωσή μας τις πρωινές ώρες της 31-12-2013 επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ο οποίος του γνώρισε ότι έφτασε και σε αυτόν αυτή η πληροφορία πλην όμως μετά από επικοινωνία με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας δεν υπήρχε τέτοια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφού δεν υπήρχε πουθενά αναρτημένη και δεν γνώριζε κανένας υπεύθυνα και επίσημα κάτι σχετικό.
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι η Ομοσπονδία μας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνολικά για όλες τις μνημονικές κρατήσεις που μας έχουν επιβληθεί άρα και για την συγκεκριμένη κράτηση έχει εκδικασθεί σε πρώτο βαθμό και είμαστε στο στάδιο της έκδοσης της απόφασης.
Μετά από αυτό λοιπόν φρονούμε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν χωρίς ουσία.
Πληροφορούμε επίσης τους συναδέλφους ότι για το τέλος επιτηδεύματος των ελευθέρων επαγγελματιών  έχει εκδοθεί οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε το νόμο συνταγματικό δικαιώνεται δηλαδή το Κράτος κάτι που σημαίνει κατά την ταπεινή μας άποψη ότι και η δική μας δικαστική δικαίωση γίνεται  σχεδόν αδύνατη.
Και τέλος επειδή χθες 2-1-2014 πάλι έφθασε πληροφορία ότι από τις Δ. Ο. Υ.  δόθηκε παράταση για την υποβολή των παραπάνω αιτήσεων ο Πρόεδρος της ένωσής μας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Γραμματεία της Δ. Ο. Υ.  Αλεξανδρούπολης για την επιβεβαίωση της παραπάνω πληροφορίας και από εκεί ενημερωθήκαμε ότι θα δέχονται τις αιτήσεις έως και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 όχι όμως ατομικά αλλά υπηρεσιακά δηλαδή συγκέντρωση από κάθε υπηρεσία και κατάθεση στην  Δ. Ο. Υ.
Θα πρέπει λοιπόν όσοι συνάδελφοι δεν έχουν καταθέσει την αίτηση να απευθυνθούν στις υπηρεσίες τους για να τους δοθεί

το έντυπο της αίτησης το οποίο υπάρχει και αφού το συμπληρώσουν να ζητήσουν από την υπηρεσία τους να τα καταθέσει στην Δ. Ο.  Υ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος

http://seayalexandroupolis.blogspot.gr/2014/01/2.html