Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Δυναμική Αντίδραση για την γραφειοκρατία στην ΕΛ.ΑΣ., Άρθρο του Νίκου Κορομηλά

Άρθρο του ΚΟΡΟΜΗΛΑ Νικόλαου,
Η Δυναμική Αντίδραση για την γραφειοκρατία στην ΕΛ.ΑΣ.
Εν έτει 2014, στην Ελλάδα των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που επιβάλλονται από το μνημόνιο, έτσι όπως τουλάχιστον μας λένε, δυστυχώς ακόμη και σήμερα μιλάμε στην Ελληνική Αστυνομία για χειρόγραφα Βιβλία Υπηρεσίας και όχι μόνο. 

Εδώ και μια 5ετια περίπου όλες οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκσυγχρονιστεί χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σύστημα ‘’Police Online’’ αφήνοντας στα χρονοντούλαπα της ιστορίας τηλέτυπα, φαξ, χειρόγραφα ΒΑΣ κ.α.
Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν από τη μια να καταχωρούμε στοιχεία στους Η/Υ και από την άλλη να στοιβάζουμε στα ντουλάπια βιβλία και φακέλους με έγγραφα για την ίδια ακριβώς δουλειά. 

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη κατάργησης του χειρόγραφου Βιβλίου Υπηρεσίας καθώς και οποιουδήποτε αλλού τύπου βιβλίου που ενώ υφίσταται σε ηλεκτρονική μορφή εμείς εξακολουθούμε να τηρούμε είτε από συνήθεια, είτε από φοβία μήπως και χαθούνε τα αρχεία στον Η/Υ.

Η ΕΛ.ΑΣ πρέπει να πάει μπροστά. Πλέον δεν υπάρχει Υπηρεσία που να μη διαθέτει Η/Υ, ‘’Police Online’’, ίντερνετ, e-mail. Μια τέτοια απλή και συνάμα άκρως λειτουργική αλλαγή γλυτώνει το προσωπικό με το να ασχολείται δυο φορές με το ίδιο πράγμα καθώς επίσης εξοικονομεί τεράστιες ποσότητες χαρτιού, γραφικής ύλης και λοιπά. 
Είναι η ώρα να αλλάξουμε σελίδα και να προσαρμοστούμε στην νέα εποχή αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία για να κάνουμε την καθημερινότητα μας στην δουλειά πιο εύκολη και απλή. 

Η Δυναμική Αντίδραση Αστυνομικών Ν/Α Αττικής προτείνει άμεση κατάργηση της γραφειοκρατίας ως αναγκαιότητα για τον εκσυγχρονισμό της ΕΛ.ΑΣ που επιβάλλουν οι δύσκολες μέρες που βιώνουμε.

Κορομηλάς Νικόλαος                        
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής