Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΑΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ : «Ενίσχυση της Α.Δ. Λασιθίου στις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2014.»

Αξιότιμοι κύριοι,
Ως συνδικαλιστικό όργανο, εδώ και καιρό έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας, σχετικά με τη σοβαρότατη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού που υπάρχει στην Α.Δ. Λασιθίου σε σχέση με την προβλεπόμενη οργανική δύναμη. Οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής
Ενότητάς μας παρουσιάζουν μείωση σε ποσοστό που πλησιάζει το 40%, σε μία οργανική δύναμη που υπολογίσθηκε με στοιχεία της δεκαετίας του 1980 και ουδεμία σχέση έχουν με την σημερινή κατάσταση που παρατηρείται στην περιοχή μας. (Ίδρυση νέων Υπηρεσιών-Αύξηση πληθυσμού-Εγκληματικότητα-Οικονομική Κρίση, κ.λ.π.).
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που έμπρακτα αποδεικνύει τα ανωτέρω, είναι ότι για το έτος 2013, τα δάχτυλα ενός μόνο χεριού, έφταναν και περίσσευαν, για να μετρήσουν τον αριθμό εκείνων που μετατέθηκαν στην Α.Δ. Λασιθίου, ενώ δύο χέρια δεν ήταν αρκετά για να μετρηθούν όσοι έφυγαν από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, είτε με μετάθεση, είτε στην σύνταξη. Το ίδιο αρνητικό ισοζύγιο, ίσχυε και πριν το έτος 2013, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην παρούσα κατάσταση. Αξιοσημείωτο, είναι το ότι σχεδόν όλες οι Υπηρεσίες της Α.Δ Λασιθίου, δεν μπορούν να επανδρώσουν με πλήρωμα τα περιπολικά σε όλες τις βάρδιες.
Το ότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές επιτυχίες στην Α.Δ. Λασιθίου, οφείλεται αποκλειστικά στο τεράστιο φιλότιμο των συναδέλφων που εργάζονται άοκνα για την επίτευξη του καθήκοντος. Όμως, το φιλότιμο σιγά σιγά στερεύει και αρχίζει να δίνει την θέση του στην αγανάκτηση την οποία νιώθουν πλέον οι ίδιοι συνάδελφοι, καθόσον, με την καθημερινή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, που οφείλεται και στην τεράστια έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού,
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Λ Α Σ Ι Θ Ι Ο Υ
Ερυθρού Σταυρού 47 - Τ.Κ. 72100 - Άγιος Νικόλαος Λασιθίου
Τηλ. - Φαξ: 28410 83009 email: easy_las@yahoo.gr
Τηλ. Προέδρου : 6973320745
Τηλ. Γεν. Γραμ.: 6977093141
η όποια καλή διάθεση υπήρχε εξανεμίζεται, αφού χρησιμοποιούνται ως μονάδες και όχι ως άνθρωποι, απλά και μόνο για να συμπληρωθεί το Φύλλο Υπηρεσίας.
Άμεσο επακόλουθο αυτών, είναι να υπάρχει στους συναδέλφους, απογοήτευση, άγχος, στρες, κακή ψυχολογία και έντονη καταπόνηση, με αποτέλεσμα συχνά να φτάνουν στα όρια τους και να οδηγούνται σε καταστάσεις που έχουμε ήδη αναδείξει σε προγενέστερα έγγραφά μας.
Σας κρούουμε για μία ακόμα φορά, τον κώδωνα του κινδύνου. Οι ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό στην Α.Δ. Λασιθίου είναι εμφανείς και έχουν αρνητική εικόνα στην προσφερόμενη αστυνόμευση. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα, όσο και αν θέλουν, αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.
Σας επισημαίνουμε πως τόσο οι πολίτες, όσο και οι συνάδελφοί μας έχουν δικαιώματα. Μην στερούνται οι πρώτοι το σημαντικό αγαθό που είναι η ασφάλεια, διότι χωρίς αυτή δεν θα υπάρχει ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά προστατέψτε και τους δεύτερους, από τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματά τους.
Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε ώστε στον επικείμενο πίνακα τακτικών μεταθέσεων έτους 2014, να προβείτε στην τοποθέτηση ανάλογου αριθμού αστυνομικού προσωπικού στην Α.Δ. Λασιθίου, αφενός μεν για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της, αφετέρου δε, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.
Κλείνοντας, καλούμε όλους τους φορείς στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, να αποδείξουν με πράξεις ότι ενδιαφέρονται για την ποιότητα αστυνόμευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, παρεμβαίνοντας ανάλογα, για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας
Π Ρ Ο Σ
1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. ΔΕΝΔΙΑ Νικόλαο - ( Μέσω Π.Ο.Α.Σ.Υ.)
2. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο
κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο - ( Μέσω Π.Ο.Α.Σ.Υ.)
Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Ε Ι Τ Α Ι
1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
2. Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης
3. Α.Δ. Λασιθίου
4. Βουλευτές Νομού Λασιθίου
5. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λασιθίου
6. Δημάρχους Αγίου Νικολάου – Ιεράπετρας – Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου
7. Μέλη μας