Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Φιάσκο Δένδια: Αποσύρει το ν.σ. για την αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας

Το bloko.gr ετοίμαζε για αύριο ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για το σ.ν. της αστυνομίας, το οποίο οδεύει προς το χρονοντούλαπο της ιστορίας πριν ακόμη λάβει μορφή, καθώς επίσης για τις κρίσεις στην αστυνομία σε συνάρτηση με τις τύχες του υπουργού και του αρχηγού. Μας πρόλαβαν ωστόσο για το φιάσκο Δένδια οι εξ Κρήτης ορμώμενοι συνάδελφοι του candianews.gr, σε ότι αφορά στο πρώτο σκέλος (απόσυρση αναδιάρθρωσης) οι οποίοι πάντως αποδίδουν το αποτέλεσμα στις συνδικαλιστικές αντιδράσεις. Υπήρξαν σαφώς κάποιες τέτοιες επιρροές, όμως η ουσία της πίεσης, προήλθε από αλλού...
Διαβάστε το ρεπορτάζ του candianews.gr...
Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να αποσύρει ο αρμόδιος υπουργός το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του candianews ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας θα αποσύρει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση-αναδιοργάνωση της Αστυνομίας μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τις ενώσεις και τα σωματεία. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου.
Κάτι που σήμαινε ό,τι θα καταψηφιζόταν στην αρμόδια επιτροπή και πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν πως ο υπουργός θα επανεξετάσει το θέμα και ήδη έχει συγκεντρώσει προτάσεις για την αλλαγή του νομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται ό,τι οι αστυνομικοί της Κρήτης είχαν από την πρώτη στιγμή αντιδράσει θεωρώντας ό,τι πως θα πρέπει να προστατευτεί πάση θυσία το αμετάθετο του αστυνομικού προσωπικού στο όριο της σημερινής Περιφερειακής Ενότητας ή πρώην Νομαρχίας ή πρώην Αστυνομική Διεύθυνσης. Και αυτό γιατί όπως τονίζουν σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να «κάνουν» το έργο τους καθώς η «δαμόκλειος σπάθη» θα είναι πάνω από τα κεφάλια τους.
Στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκαν και όλες οι Ενώσεις της Ελλάδος καθώς και η ΠΟΕΣΥ , αντιπροσώπους των οποίων συναντήθηκε ο Υπουργός την εβδομάδα που μας πέρασε.
Υπενθυμίζουμε ότι με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου αναφέρει:
Ουσιαστικά το νέο Νομοθέτημα καταργεί το αμετάθετο του αστυνομικού. Είναι αρκετά δύσκολο να επιχειρηματολογεί κανείς για το αυτονόητο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό από όλους και κυρίως από αυτούς που νομοθετούν πως ο αστυνομικός πρέπει να επιτελεί το καθήκον του απερίσπαστα, χωρίς εξαρτήσεις από όποιον “ ισχυρό” ο οποίος έχει τη δύναμη να τον μετακινήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του και την οικογένειά του. Στους πιο παλιούς θα φέρνει στη μνήμη τους τη φράση “…θα σε στείλω στον Έβρο”