Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Aφιερωμένο στην συνάδελφό μου Σταυρούλα

Ήταν εποχή της μεταπολίτευσης και η γενιά μας πλέον ,καθίσταντο ακαδημαϊκοί πολίτες . Ό πρώτος άτυπος τίτλος της ζωής μας(αυτός του Ακαδημαϊκού πολίτη)που αποκτούσαμε ,μας έδινε την αίσθηση της ελευθερίας. Μας συνάρπαζαν τα γεγονότα της υπέρβασης .Οι χωροφύλακες δεν μας φόβιζαν ,ακούγαμε ελεύθερα και στη διαπασών τα <<Μικροαστικά του Κηλαηδόνη>>. Βεβαίως πριν
,άλλοι είχαν δώσει τους αγώνες τους ,υπέρ της ελευθερίας και κατά της λογοκρισίας . Απαγορευμένα έντυπα και ηχητικά αποσπάσματα από την περίοδο της δικτατορίας δημοσίευε η εφημερίδα ελευθεροτυπία. Μιάμιση δραχμή κόστιζαν οι εφημερίδες και κάπου – κάπου αγοράζαμε. Όλοι πλέον μιλαγαν ελεύθερα . Σήμερα η ελεύθερη σκέψη ,η κριτική και η κρίση αποτιμάται 250 ευρώ .
Πειθαρχικά ελεγκτέα κρίθηκε χθες η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης και μοναδική γυναίκα μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας , με ψήφους 3-2 από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο , Σταυρούλα Τζατζανά γιατί διαδήλωσε και εκφράστηκε ελεύθερα -ότι μια Αστυνομική σχολή έκλεισε και έγινε φυλακή- Ποινή συμβολική και επιβεβλημένη που η προσφυγή της στο Διοικητικό Εφετείο θα εκπέσει κατά την άποψή μου. Επισημαίνω ότι πρωτοβάθμια είχε αθωωθεί πανηγυρικά με ψήφους 5-0. Επιστρατεύτηκαν επί πλέον μάρτυρες για να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα ,αλλά φευ.
Σταυρούλα το μόνο που μπορώ να κάνω για σένα είναι να σου αφιερώσω την απαγορευμένη κασέτα Νο 3 Λουκιανού γιατί τότε δεν είχαμε D V D !!!!!

 Νίκος Καραδήμας