Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Σ.Κ.Α. ΞΑΝΘΗΣ

Κύριε Πρόεδρε,
Σε απάντηση του από 7/2/14 εγγράφου σας με το οποίο ζητάτε τις προτάσεις μας, σας υπενθυμίζουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας που καταθέσαμε στον κ.Υπουργό μέσω εσάς, την 20/03/2013 με αριθμ.πρωτ 786 η οποία εκπονήθηκε από μέλη μας και είναι πρόταση βγαλμένη από τις εμπειρίες με την καθημερινή μάχη στο δρόμο.

Δυστυχώς όμως όπως φάνηκε, ο Υπουργός και οι επιτελείς του την πέταξαν χωρίς καν να της δώσουν σημασία. Αλγεινή εντύπωση μας κάνει ότι κανείς δεν λαμβάνει υπ` όψην τους ανθρώπους που ξέρουν καλά τα καθημερινά προβλήματα των ίδιων και της κοινωνίας.
Δε χρειάζεται πολύ μυαλό διαβάζοντας το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Τρίτη για να καταλάβει κάποιος ότι στόχος είναι η κατάργηση του κώδικα των μεταθέσεων, η κατάργηση του χρόνου εργασίας καθώς και μέρους του συνδικαλιστικού νόμου.
Η δική μας συνδικαλιστική κίνηση διαχρονικά στήριζε και στηρίζει τις εμπεριστατωμένες μελέτες που έχει καταθέσει κατά καιρούς η ομοσπονδία μας, η οποία όπως αποδεικνύεται από τις μέχρι τώρα πράξεις του υπουργού μας, είναι η μόνη που ζητά αναδιάρθρωση με όρους κοινωνίας και όχι με όρους μνημονίου και υπουργείου…
Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και άμεση σύσταση διακομματικής επιτροπής με συμμετοχή του συνδικαλιστικού κινήματος για να φτιάξουμε επιτέλους την αστυνομία που θέλει η κοινωνία και ονειρευόμαστε εμείς οι ίδιοι.