Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Aνακοινωση για αναδιοργάνωση Ελληνικής Αστυνομίας

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ της ΠΟΑΣΥ
Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με τον τακτικισμό και την συνέπεια ως πάγια στρατηγική επανέρχεται στις προσφιλείς ασκήσεις «επιχάρτου» η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη . Αυτή την φορά επεκτάθηκε στις τροποποιήσεις και τις διαβεβαιώσεις για το σχέδιο νόμου που αφορά την αναδιάρθρωση –αναδιοργάνωση της ελληνικής αστυνομίας  και του Πυροσβεστικού Σώματος που πρόσφατα είχε εισηγηθεί και καταθέσει για διαβούλευση στην Βουλή.

Ο στόχος διπλός. Να πετύχει αφ ενός την ψήφιση του και αφ έτερου να καθησυχάσει τους έντονα διαμαρτυρόμενους και ανησυχούντες αστυνομικούς. Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα επιτύχει τον στόχο της. Φαίνεται ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και μάλιστα πολύ σύντομα. Να δούμε όμως ποίος θα το υλοποιήσει και πως θα ξεπεραστούν οι σκόπελοι της εφαρμογής του. Το βέβαιο είναι ότι ο κύριος στόχος που ήταν η σύσταση του Υπουργείου επιτυγχάνεται και μάλιστα χωρίς να «ανοίξει μύτη» αφού το σύνολο των ενδιαφερομένων συναινεί σ αυτό.
Η νέα εποχή με την σύσταση Πολιτικού Υπουργείου φαίνεται να αρχίζει με καλούς οιωνούς. Οι βελτιώσεις που θα γίνουν όμως και οι εγγυήσεις που δίδονται είναι ικανές για την συστράτευση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας;
Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία των εμπνευστών και δημιουργών του.
Κι αυτό γιατί τα βασικά ζητήματα, της αναβάθμισης της εκπαίδευσης των αστυνομικών , της αξιολόγησης και ομογενοποίησης του προσωπικού , το σύστημα κρίσεων , οι αμοιβές και τα συνταξιοδοτικά, παραπέμπονται στα υπό έκδοση προεδρικά διατάγματα.
Η περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και ο τρόπος δράσης και λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος παραμένουν ανοιχτά ζητήματα και μας υποχρεώνουν να παραμείνουμε σε εγρήγορση και διαρκή προσπάθεια για την βελτίωση τους. Κρίνεται απόλυτα αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα ένας εσωτερικός διάλογος αναπροσανατολισμού και οριοθέτησης της στρατηγικής των στόχων του συνδικαλιστικού κινήματος των ένστολων στην νέα εποχή.
Είναι μονόδρομος η απαλλαγή από την στρατηγική «τραγιάσκας» και την επαναστατική γυμναστική των εργαζομένων , με αποφάσεις πλειοψηφικές στην οροφή αλλά  μειοψηφικές στην βάση.
Τα μέλη της Α. Σ. Κ. Α. στο Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ
Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ - Γιώργος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ- Κώστας ΜΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ –

Χρήστος ΤΡΙΓΩΝΗΣ –Βασίλης ΟΣΣΑΣ – Νίκος ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ