Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

«Μούδιασμα» για το πρωτογενές πλεόνασμα -Επιφυλακτική η κυβέρνηση για το ποσό που θα καταλήξει στις ευπαθείς ομάδες

Στο Eurogroup του Μαρτίου, όταν η Τρόικα- καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα κάνει την εισήγηση της, θα έχει η Αθήνα τη πρώτη ένδειξη για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ωστόσο φαίνεται ότι η διαδικασία του. κοινωνικού μερίσματος δεν θα είναι τόσο απλή όσο πίστευαν ή άφηναν να εννοηθεί, οι κυβερνητικοί παράγοντες όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Είναι ενδεικτικό ότι μετά από τη σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο, υπήρχε κλίμα επιφυλακτικότητας για το ποιο θα είναι τελικά το μέρος του πλεονάσματος που θα καταλήξει στις ευπαθείς ομάδες. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε, μάλιστα, ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά θα γίνει η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα, βάζοντας για πρώτη φορά τη παράμετρο της βιωσιμότητας του πλεονάσματος.
Ανάλογη ήταν η «γλώσσα» που χρησιμοποίησε και κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, σημειώνοντας «θεωρώ ότι θα πρέπει κάποιο μέρος του πλεονάσματος να γυρίσει στη κοινωνία για να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό», ύφος που απέχει αρκετά από τις δηλώσεις βεβαιότητας για κοινωνικό μέρισμα.


Πηγή: «Μούδιασμα» για το πρωτογενές πλεόνασμα -Επιφυλακτική η κυβέρνηση για το ποσό που θα καταλήξει στις ευπαθείς ομάδες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/144433#ixzz2uDURdJLO