Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει για την αναδιάρθρωση... "Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν μπορεί να ψηφιστεί ως έχει και χρειάζεται δομικές αλλαγές"...

Ανακοίνωση Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Από τον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ μετά το πέρας της συνάντησης με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους αστυνομικών και πυροσβεστών για το θέμα του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε διευρυμένη συνεδρίαση που συνήλθε σήμερα το απόγευμα, ο Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόσκληση του γραμματέα του Τομέα Γ. Παπακωνσταντή, συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος και ο αρμόδιος εισηγητής του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλος, το μέλος της γραμματείας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου, Χρ. Πρωτόπαπας, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρ. Φωτόπουλος, ο γεν. γραμμ. της ΠΟΑΞΙΑ Γ. Κατσιαμάκας και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών και πυροσβεστών.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή.

Κατά τη συζήτηση όλοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το νομοσχέδιο και τόνισαν ότι χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας δεδομένου ότι στη μορφή που έχει όπως κατατέθηκε δεν κινείται προς την κατεύθυνση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης.


Το ίδιο τονίστηκε και κατά τη συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών με το Γραμματέα της ΚΠΕ Νίκο Ανδρουλάκη.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις όλων των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων ο Τομέας Δημόσιας Τάξης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν μπορεί να ψηφιστεί ως έχει και χρειάζεται δομικές αλλαγές, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον ειδικό αγορητή του ΠΑΣΟΚ στη διαρκή επιτροπή της Βουλής, Κ. Τριαντάφυλλο, και οπωσδήποτε είναι απαραίτητη η περαιτέρω διαβούλευση προκειμένου να βελτιωθεί προς την κατεύθυνση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Λέμε ναι στην αναδιάρθρωση, όχι στο συγκεντρωτισμό και στην αναβίωση πρακτικών του παρελθόντος.