Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα Γρεβενά, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης. ΦΩΤΟ - VIDEO


Στα Γρεβενά βρέθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης όπου απεύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying».
Σε μια κατάμεστη από μαθητές και πολίτες αίθουσα ο Ταξίαρχος κ. Σφακιανάκης έμεινε έκπληκτος από την παρουσία του κόσμου ενώ μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχιλέιου Γρεβενών, χάρισαν στον κ. Δένδια μία ζωγραφιά που απεικονίζει την Ελληνική Αστυνομία ως προστάτη άγγελο.
Επίσης στο περιθώριο της ημερίδας, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Γρεβενών κ. Κουπτσίδη, κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει και στο ζήτημα της μεταστέγασης της Αστυνομικής Διέυθυνσης που τόσο καιρό αναδεικνύει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών. 

Όλο το ρεπορτάζ και οι δηλώσεις από τα greveniotis.gr και westtvnews.gr


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2013 στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών η ημερίδα με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying» που διοργάνωσε ο Δήμος Γρεβενών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος / Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος της ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ημερίδων αντίστοιχου περιεχομένου,  είναι η ενημέρωση για την ασφαλή διείσδυση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο internet.



Την ημερίδα κάλυψε και με ζωντανή σύνδεση το MEGA 


 


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας  ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του αναφέρθηκαν:
  •  στο σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
  •  στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  •  στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου
  •  σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά. 
Πηγή και VIDEO δηλώσεων στο: greveniotis.gr