Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ίδρυση Λέσχης Εστίασης στο Πανόραμα Βέροιας ζητά η Ένωση Αστυνομικών Ημαθίας

-Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας επανέρχεται στο θέμα της ίδρυσης Λεσχών Εστίασης καλώντας για άλλη μια φορά όλους τους αρμόδιους φορείς επιτέλους να δώσουν λύση στο μείζον πρόβλημα της σίτισης των Αστυνομικών του Νομού μας λόγω των
δυσχερών οικονομικών συνθηκών που ζούμε, προτείνοντας την πιο ανέξοδη λύση για την ίδρυση λέσχης εστίασης αστυνομικών και μελών των οικογενειών μας που υπάρχει στην Ελλάδα!
Η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος που στεγάζεται στο Πανόραμα Βέροιας, διαθέτει ένα πλήρως και άρτια εξελιγμένο τεχνολογικά εστιατόριο το οποίο σήμερα μένει ανεκμετάλλευτο! Συγκεκριμένα, ένα εκ των κτηρίων της Σχολής έχει ήδη διαμορφωθεί και εξοπλισθεί με τις πιο σύγχρονες συσκευές και εξοπλισμό μαζικής εστίασης που θα ζήλευε και το πιο ακριβό εστιατόριο της Χώρας και όμως μέχρι σήμερα μένει ανεκμετάλλευτο, με αποτέλεσμα να τείνει να καταντήσει δυσλειτουργικό λόγω απραγίας! Η λειτουργία του θα καθίστατο εφικτή και τελείως ανέξοδη ΜΟΝΟ με την τοποθέτηση κατάλληλου προσωπικού! Τα οφέλη που θα προκύψουν από την έναρξη λειτουργίας της λέσχης αυτής είναι πολλαπλά τόσο για το μόνιμο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας όσο και για το εκπαιδευόμενο αστυνομικό προσωπικό της Σ.Μ.Ε.Β.Ε. Αυτονόητο είναι πως με την δημιουργία λέσχης εστίασης στην Σχολή της Βέροιας ταυτόχρονα μειώνεται και το κόστος σίτισης που δαπανά το Υπουργείο για την μετεκπαίδευση των Στελεχών του αποσπώντας το από κάθε γωνιά της Βορείου Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί πως με την έναρξη λειτουργίας της Λέσχης Εστίασης στη Σ.Μ.Ε.Β.Ε. το ποσοστό μείωσης κόστους δαπάνης για την σίτιση των μετεκπαιδευομένων στελεχών είναι της τάξεως περίπου 1000% !!! Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε πως για κάθε Μετεκπαιδευόμενο Στέλεχος το Υπουργείο δαπανά με την μορφή του υπομνήματος 30 € καθημερινά για την σίτισή του, ενώ με την δημιουργία της Λέσχης εστίασης το κόστος σίτισης για το ίδιο άτομο είναι περίπου 3 €!!!
Αντιλαμβάνεται αμέσως και ο πλέον δύσπιστος κριτής συνδικαλιστικών δράσεων πως ανάμεσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους ασκούντες την εξουσία, για να βρεθεί λύση στο όποιο χάσμα μας χωρίζει, απαιτούνται δύο στοιχεία : Από τους μεν πρώτους να αποδεχτούν τις δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις ζουν και εργάζονται και από τους δε δεύτερους να δείξουν βούληση και θέληση στην επίλυση των προβλημάτων τους, ιδιαίτερα δε όταν αυτή η επίλυση όχι μόνο είναι εφικτή και ανέξοδη αλλά ταυτόχρονα προσβλέπει τόσο στην αύξηση κερδών του Δημοσίου όσο και στην μείωση των δαπανών του Κράτους που τόσο εύκολα επικαλούνται κάποιοι για να εφαρμόσουν τα δυσμενέστερα μέτρα που είδε ποτέ ο Τόπος μας.
Καλούμε την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία μας, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 1481/1984, να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση της Ένωσης μας για την δημιουργία Λέσχης Εστίασης στο Πανόραμα Βέροιας ,βάζοντας έτσι ένα ισχυρό ανάχωμα στα κύματα προβλημάτων που ταλανίζουν το Αστυνομικό προσωπικό, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα για μία ακόμα φορά πως η κερδοφορία των νεοϊδρυθεισών Λεσχών Εστίασης Αστυνομικού Προσωπικού ανά την χώρα αποτελεί τρανό παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας
ΜΟΥΡΤΗΣ Απόστολος                 ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ Κων/νος
Δημοσιευμένο στο : http://enosi-astinomikon-imathias.blogspot.gr- policenet