Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δυνατότητα Συμμετοχής Στις Κατατακτήριες Εξετάσεις Οι Αστυνομικοί


Με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο. Ο Βουλευτής Δράμας Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, κατ’ εξουσιοδότηση 54 Βουλευτών της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο και κατέθεσε προς αυτόν αίτημα αστυνομικών αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής τους στις κατατακτήριες εξετάσεις, προκειμένου να εισαχθούν σε Πανεπιστημιακές σχολές. 

     Για το σχετικό αίτημα είναι σύμφωνος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας Νικόλαος και έγινε αποδεκτό και από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο, δεδομένου ότι ήταν μια δίκαιη αναγνώριση- κατάκτηση των αστυνομικών.

Παρατίθεται η σχετική επιστολή:
Προς: 1)Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
2) Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης - Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, 
Με το άρθρο 57 εδ. α’ του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ Α’, 193/17.9.2013) τροποποιήθηκε το άρθρο 15 παρ. 2 του Ν. 3404/2005, αποκλείοντας εξ ορισμού από την δυνατότητα συμμετοχής στις κατατακτήριες εξετάσεις πτυχιούχων των ανωτέρων και ανωτάτων σχολών, υπερδιετούς και διετούς φοιτήσεως, στις οποίες συγκαταλέγεται και η παραγωγική Σχολή Αστυφυλάκων που σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 4 του Ν. 4058/2012 ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η ως άνω, όμως, νομοθετική επιλογή εισάγει άνιση και διακριτική μεταχείριση εις βάρος των αποφοίτων των αποκλειομένων σχολών, στερώντας τους το συνταγματικό δικαίωμα στην γνώση και στην μόρφωση. Ο εν λόγω αποκλεισμός των αποφοίτων διετούς και υπερδιετούς φοίτησης των ανωτέρων σχολών βλάπτει ωσαύτως και το δημόσιο συμφέρον, καθώς η επιμόρφωση των λειτουργών του Δημοσίου λειτουργεί πολλαπλασιαστικά επωφελώς για το ίδιο, αφού έτσι επιμορφώνεται και καταρτίζεται έτι περαιτέρω το μόνιμο προσωπικό του, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνονται οι υπηρεσίες που παρέχουν  στον πολίτη και στο Κράτος. 
Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως αναλάβετε άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία ούτως ώστε να συμπληρωθεί η διάταξη του άρθρου 15 παρ. 2 Ν. 3404/2005, ως τροποποιήθηκε με το άρθρο 57 εδ. α’ Ν. 4186/2013, παρέχοντας την δυνατότητα στους πτυχιούχους των ανωτέρων σχολών διετούς κύκλου σπουδών και των ανωτέρων σχολών υπερδιετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, καθώς και στους κάτοχους ισότιμων τίτλων προς αυτά, να μετέχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις τρέχοντος έτους, λαμβάνοντας παράλληλα πρόνοια για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, καθώς αυτές λήγουν συντόμως. 

Από το Γραφείο Τύπου