Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη του προεδρείου της Ε.Α.Υ.Θ. στην ΥΤΕΒΕ

Το Προεδρείο της Ένωσης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Β. Ελλάδος (ΥΤΕΒΕ), προκειμένου ναν συζητήσει με τους συναδέλφους και το Διευθυντή της Υπηρεσίας τα ζητήματα-προβλήματα που τους αποσχολούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία αυτή είναι αρμόδια για την επισκευή και τη συντήρηση όλων των περιπολικών οχημάτων των Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης.
Κοινή διαπίστωση είναι η πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η οποία έχει άμεσα αποτελέσματα στην καθυστέρηση της επισκευής των οχημάτων. Η υπάρχουσα παρούσα οργανική δύναμη είναι περίπου η μισή, από αυτήν που υπήρχε πριν από λίγα έτη. Οι υπηρεσιακές ανάγκες και τα υπηρεσιακά προβλήματα είναι, όμως, περισσότερα!
Η Ένωση καταγγέλει: Έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με την απαραίτητη διαδικασία, χρηματικά ποσά (εντάλματα)  αξίας περίπου 300.000 ευρώ για περίπου 200 δαπάνες επισκευής δεκάδων περιπολικών οχημάτων, από τα οποία αρκετά είναι ακινητοποιημένα μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω μηχανικών  βλαβών και έλλειψης συντήρησης, αλλά δυστυχώς, λόγω του πολύ μικρού αριθμού συναδέλφων τεχνικών που διαθέτει η ανωτέρω Υπηρεσία, καθυστερεί και χρονοτριβεί η επισκευή τους, με αποτέλεσμα πολλές Υπηρεσίες να μην έχουν υπηρεσιακά οχήματα ή αυτά που κινούνται, να βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα για τους συναδέλφους και στην ασφάλεια των πολιτών.
Η Ένωσή μας προτείνει, ΑΜΕΣΑ, να ενισχυθεί με εξειδικευμένο προσωπικό η ΥΤΕΒΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.
Επίσης, στη συνάντηση με τον  κ. Διευθυντή της ΥΤΕΒΕ, από πλευράς μας τονίστηκε ότι επιθυμούμε την  πιστή τήρηση των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 για το ωράριο εργασίας των συναδέλφων μας.
Θα περιμένουμε εξελίξεις σχετικά με το θέμα, διότι απαιτείται η πραγματική ενίσχυση της Υπηρεσίας αυτής, λόγω του πολύ σημαντικού ρόλου της.                                 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                       ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ