Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δημοτική αστυνομία θα στελεχώσει την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Οικονομικών

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για τις απολύσεις και την κινητικότητα βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει το καθοριστικό ραντεβού με την Τρόικα τη Δευτέρα.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ώστε να βρεθούν άλλες 1.000 απολύσεις.
Μίλησε ακόμη και για συρρίκνωση προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες.
«Απαιτούνται 4.000 απολύσεις έως το τέλος 2013 και άλλες 11.000 έως το τέλος 2014. Για τις πρώτες 4.000 απολύσεις, έχουμε ήδη τις πρώτες 2.500 από το κλείσιμο της ΕΡΤ, τους υπηρετούντες υπό προσωρινή διαταγή στο Δημόσιο, τους "επίορκους" κ.τ.λ. και αν συνυπολογίσουμε τους περίπου 600 από την Αμυντική Βιομηχανία - όποτε προκύψει η αναδιάρθρωσή της από το Υπουργείο Οικονομικών - τότε υπολείπονται κάτι λιγότερο από 1.000 απολύσεις» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ξαφνικού θανάτου όπως έγινε στην ΕΡΤ, ενώ τοποθετήθηκε και για το μέλλον των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε οτι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα στελεχώσουν το υπ. Οικονομικών, την ΕΛΑΣ και τις φυλακές τονίζοντας οτι για τις μετακινήσεις θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως η εντοπιότητα.
Στην ίδια εκπομπή ο υπουργός χαρακτήρισε "δώρο" προς την κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ .
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο. Η κυβέρνηση θα πάρει τις ψήφους που χρειάζεται και θα 'τσιμεντωθεί' η κυβερνητική πλειοψηφία» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δημοτική αστυνομία θα στελεχώσει την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Οικονομικών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/129804#ixzz2kAILOf6R