Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η διακήρυξη της ανεξάρτητης κίνησης αστυνομικών (ΑΚΑ) βορειοανατολικής Αττικής

Μπροστά στην "κοσμογονία" που συνόδευσε η κατάτμηση της ένωσης Αττικής και οι αρχαιρεσίες, πολυκύμαντες και πολυσήμαντες, σε Αθήνα, δυτική Αττική, Πειραιά και νοτιοανατολική Αττική, από το παζλ έλειπε η βορειοανατολική. Σ' αυτή την αστυνομικού και συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος περιοχή, έρχεται να δώσει πνοή η ανεξάρτητη κίνηση αστυνομικών (ΑΚΑ) η διακήρυξη αρχών και θέσεων της οποίας ακολουθεί. Είναι εντυπωσιακός ο καθαρός λόγος ο οποίος ως τέτοιος δημιουργεί προσδοκίες αλλά και δεσμευτικές
υποχρεώσεις... 
"      ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική και πολιτισμική της κρίση. Ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της χώρας έχει στην κυριολεξία αποδομηθεί πλήρως  απο την ανάλγητη πολιτική του μνημονίου και οι κλασικές θεσμικές επάλξεις της ελληνικής πολιτείας, στρατός, αστυνομία, παιδεία, βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αναπόσπαστο θεσμικό κομμάτι της κοινωνίας η Ελληνική Αστυνομία, που σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές καμπές της πατρίδας, πρόσφερε σπουδαίες ηθικά υπηρεσίες, βιώνει σήμερα μια βαθιά και πλατιά κρίση. Κρίση που ξεκινάει απο τους εξευτελιστικούς μισθούς πείνας με τους οποίους αμείβει σήμερα η πολιτεία τους έλληνες αστυνομικούς, και φτάνει μέχρι τα θεσμικά μας αιτήματα σε επίπεδο καθημερινότητας, ήτοι εξοντωτικά ωράρια, ατελείωτα νυχτερινά – χωρίς ανασαμό, μεταθέσεις συναδέλφων, ως και αυτές τις προαγωγές που δοκιμάζουν την αξιοπιστία του υπάρχοντος συστήματος.

Απένανατι σ΄αυτή την κατρακύλα, που θέτει στο περιθώριο τον αστυνομικό, περιθωριοποιεί μισθολογικά και ηθικά την σπουδαία συμβολή του στα πολύτιμα αγαθά της ειρήνης και της ασφάλειας του ελληνικού λαού και μας καθιστά αποσυνά-γωγους του κρατικού μηχανισμού, πρέπει όλοι να βορντοφωνάξουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ και με δημοκρατικό ήθος να παλαίψουμε για ένα καλύτερο αύριο της αστυνομικής οικογένειας.

Οι μέχρι σήμερα συνδικαλιστικές μας ηγεσίες απόλυτα προσδεδεμένες στα κομματι-κά άρματα του σαθρού και παραπαίοντος κομματικού μας συστήματος, απέτυχαν παταγωδώς να δώσουν λύσεις στα τίμια και ηθικά αιτηματά μας και αρκέστηκαν μόνο στο προσωπικό τους βόλεμα και την επιχειρησιακή τους ανέλιξη. Είναι καιρός να ΜΗΝ συνεχίσουμε να είμαστε μέρος της παθογενούς παρουσίας τους και να διεκδικήσουμε με έντιμο και δημοκρατικό τρόπο τα δικαιώματά μας.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να κάνουμε μια νέα αρχή σε τούτες τις κρίσιμες ώρες για την ελληνική κοινωνία , αλλά και την ελληνική αστυνομία και να σφυρηλατήσουμε την ηθική μας ενότητα, με σεβασμό, ισονομία πρός όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως βαθμού και επερτηρίδας. Και μέσα απο τις τάξεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής που ιδρύουμε, να δώσουμε με δημοκρατικό ήθος τους  επιβαλλόμενους αγώνες για τα έντιμα δικαιώματά μας. Για μια αστυνομία επιχειρησιακά άρτια, με σύγχρονες υποδομές, με άψογα εκπαιδευμέ-νο προσωπικό και με αστυνόμους λειτουργούς της συνταγματικής τάξης και όχι εξευτελιστικά αμοιβόμενους δούλους τελευταίας «κατηγορίας».

       ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

       Η Α.Κ.Α. είναι μια κίνηση αποτελούμενη από αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της Β/Α Αττικής.

 Μια κίνηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, Πολιτικοποιημένη μεν, αλλά ΟΧΙ κομματικο-ποιημένη και εξαρτώμενη απο τα βάρη του χρεωκοπημένου κομματικού μας συστήματος. Πάνω απο όλα όμως μια κίνηση αυστηρά προσηλωμένη στις αξίες της δημοκρατίας, και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Που οραματίζεται μια ελληνική αστυνομία, δημοκρατικά διαρθρωμένη, επιχειρησιακά δυνατή και αρμονικά συνδεδεμένη με τον λαό μας. Χωρίς να απορρίπτουμε τα κόμματα και τον ρόλο τους, τους λέμε ότι ΔΕΝ χωράνε στην Ελληνική Αστυνομία.
       Είναι μια κίνηση πολυτασική, ακόμα και πολυφωνική, αφού συμμετέχουν σ’ αυτήν Αστυνομικοί με διαφορετικούς βαθμούς και διαφορετικές απόψεις, αλλά με έναν κοινό στόχο:  
        Την προαγωγή της πνευματικής και πολιτισμικής συγκρότησης των συναδέλφων, του βιοτικού και εργασιακού τους επιπέδου, αλλά και την καλυ-τέρευση της ηθικής σχέσης τους με τον Ελληνικό Λαό, που αποτελούν σώμα και αίμα του.
         Η κίνηση αυτή ΔΕΝ  προτίθεται να λειτουργήσει ως παραμάγαζο ή «δούρειος ίππος» κομματικών σχηματισμών, ή πολιτικών-συνδικαλιστικών γραφείων. Αλλά ως αυθεντική και δημοκρατική έκφραση, των χειμαζόμενων σήμερα οικονομικά και βαλλόμενων ηθικά ελλήνων αστυνομικών. Που θα αποτυπώνει συνδικαλιστικά έντιμα τις αγωνίες τους, τις ηθικές έγνοιες, αλλά και το όραμά τους, για μια ελληνική αστυνομία επιχειρησιακά άρτια και δημοκρατική. Πλάι στον ελληνικό λαό για να του διασφαλίζει το σπουδαίο αγαθό της συνταγματικής τάξης, αλλά και να του διασφαλίζει την γαλήνη και την περιουσία του. Επιδιώκει έτσι να αποτελέσει την αρχή για έναν καινούργιο συνδικαλισμό, που ΔΕΝ θα αποβλέπει στην προσωπική αλλά στη συλλογική προβολή των Αστυνομικών και του έργου τους.
         Είναι  μια κίνηση ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ, όπου ρόλο και λόγο στη λήψη αποφάσεων, έχουν, όχι μόνο οι επικεφαλείς, όχι μόνο τα ηγετικά μέλη, αλλά όλοι οι συνάδελφοι.
         Είναι  μια κίνηση Δημοκρατική. Προσερχόμαστε χωρίς αποκλεισμούς, ίσοι μεταξύ ίσων και ισότιμα απέναντι σε όσους προτείνουν κάτι γόνιμο, κάτι διαφορετικό, πέρα απο τις δοκιμασμένες συνταγές που παταγωδώς απέτυχαν, απορριπτόμενες πρωτίστως απο την ίδια την ελληνική κοινωνία.
        Προτείνουμε την εναλλαγή των ηγετικών στελεχών στις θέσεις που θα κατέχουν, για να μπορούν όλοι δημιουργικά να προσφέρουν και να αποτυπώ-νουν σαν συνάδελφοι το στίγμα και την προσωπική μαρτυρία τους, στο γίγνεσθαι της μεγάλης αστυνομικής οικογένειας.
        ΤΟΛΜΑΜΕ να προτείνουμε να ΜΗΝ μπορούν οι επικεφαλείς της Ενωσης (πρόεδρος, γραμματέας , ταμίας) να εκλέγονται και να διατηρούν τις θέσεις αυτές, πάνω από ΔΥΟ τριετίες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το παραγω-γικό τους έργο και να εργάζονται για το καλό των συναδέλφων και όχι για την ατομική τους προβολή.

         ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την Β/Α Αττική. Έχουμε εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν την επαγγελματική σου καθημερινότητα (μέτρα, γήπεδα, ωράρια κ.λ.π). Εχουμε δημοκρατική και συμμετοχική αντίληψη για τον σπουδαίο ρόλο που μπορείς να διαδραματίσεις. Και προπαντός έχουμε όραμα και υπεύθυνες θέσεις για την αστυνομία του μέλλοντος που έρχεται, ύστερα απο τις μεγάλλες αλλαγές και το μπόλιασμα που κάνει σήμερα η κοινωνία, σε όλους τους κλασικούς θεσμούς της πατρίδας μας. Σε θέλουμε δυναμικά και με δημοκρατικό ήθος ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ τούτες τις κρίσιμες ώρες. Δεν πρέπει να λείψεις και να εκχωρήσεις την σπουδαία συμμετοχή σου στην διεκδίκηση των τίμιων αιτημάτων μας, σε άλλους, που καπηλεύ-ονται ωμά και ξεδιάντροπα το συνδικαλιστικό κίνημα.

         ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Μην αφήσεις την Ένωση να γίνει παραμάγαζο πολιτικών ή συνδικαλιστι-κών γραφείων. Συντάξου μαζί μας. Στον αγώνα αυτόν Είμαστε Ανεξάρτη-τοι. Δεν έχουμε πάτρωνες, ούτε μας υποστηρίζουν εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα, πέρα και πάνω απο το έργο του τιμημένου έλληνα αστυνομι-κού. Αυτοί που έφεραν τον συνδικαλισμό στην απαξίωση και τον ηθικό εξευτελισμό, ΔΕΝ θέλουν την παρουσία μας στη Ένωση, γιατί δεν μπορούν να μας ποδηγετήσουν και να μας καταστήσουν επιχειρησιακά υποχοχείριά τους. Τώρα είναι η ώρα της ΕΝΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΣΟΥ. Σε καλούμε δίπλα μας στους μεγάλος αγώνες που θα δώσουμε. Ευχόμαστε απο καρδιάς στο ξεκινημά μας

           ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  "

           Οι εκπρόσωποι την Α.Κ.Α Β/Α


ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΒΟΥΤΟΥΡΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
ΓΛΕΝΖΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΛΥΜΗΣ ΔΕΔΟΥΣΗΣ
ΖΩΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΤΑΛΑΠΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΞΗΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΥΛΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ
ΤΣΙΤΣΙΜΠΕΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΖΟΥΜΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
H aska ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ....
αναδημοσιευση απο bloko.gr