Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τα προβλήματα της ΄Β Υποδιεύθυνσης της Διευθ.Αστυν. Ν/Α Αττικής - Άρθρο του Βαγγέλη Μπούζα


Λαύριο, μια πόλη η οποία βρίσκεται στο νομό Αττικής και συγκεκριμένα στο νοτιότερο  σημείο αυτής σε απόσταση από την Αθήνα 67,6 χλμ., από την Αγία Παρασκευή 47,9 χλμ. και από το Γουδή 55 χλμ. Ένας από τους μεγαλύτερους δήμους στην Ελλάδα σε εδαφική έκταση με περιοχές απομακρυσμένες η μία από την άλλη, όπως η περιοχή της Αναβύσσου που απέχει 17χλμ., τα Καλύβια 25χλμ. και το Λαγονήσι 30χλμ. Βασικό  πρόβλημα όσο αφορά  το Α.Τ. και Τ.Α. Λαυρίου αλλά και τις όμορες υπηρεσίες (Κερατέας, Αναβύσσου, Καλυβίων κλπ.) βρίσκεται στον ανεφοδιασμό καυσίμων των οχημάτων τους, λόγω του ωραρίου λειτουργίας του πρατηρίου που βρίσκεται στο Μαρκόπουλο, και εξυπηρετεί  από τις 06:00 εως τις 22:00 με αποτέλεσμα οι νυχτερινές βάρδιες των γύρω περιοχών να αναγκάζονται να μεταβούν στο Γουδή για ανεφοδιασμό καυσίμων με μεγαλύτερο κόστος και σπαταλώντας χρόνο.           

         Πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα του ωραρίου λειτουργίας του πρατηρίου έτσι ώστε να εξυπηρετεί από τις 07:00 έως τις 23:00 έτσι ώστε να είναι σε θέση οι νυχτερινές βάρδιες των υπηρεσιών να ανεφοδιάζουν τα οχήματα τους χωρίς να αναγκάζονται να μετακινούνται γι αυτό το λόγο στο Γουδί καταναλώνοντας  μεγάλες ποσότητες καυσίμων αλλά και εργατοώρες. Το ίδιο δε ωράριο θα πρέπει να ισχύει κανονικά και τα Σαββατοκύριακα. Είναι δε αυτονόητο ότι η νυχτερινή βάρδια και συγκεκριμένα απο την ανάληψη της υπηρεσίας εώς την 24:00 μπορεί να ανεφοδιάζει τα υπηρεσιακά οχήματα χωρίς να δημιουργούνται δυσχέρειες στην υπηρεσία εξαιτίας του φόρτου εργασίας που παρατηρείται καθημερινά κατά τις πρωινές αλλά και τις απογευματινές ώρες.
         Ένα άλλο θέμα  το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα είναι η σίτιση των κρατουμένων στο Α.Τ. Λαυρίου. Παράλογο είναι το γεγονός ότι ενώ το συσσίτιο  μεταφέρεται  με υπηρεσιακό όχημα και Αστυνομικό που διατίθεται αποκλειστικά γι αυτό το σκοπό  από την Αθήνα, παραδίδεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας και θα πρέπει από το Λαύριο να μεταβεί άλλο όχημα με Αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με συγκεκριμένα καθήκοντα να παραλάβει, με αποτέλεσμα την αργοπορία στη σίτιση των κρατουμένων του Λαυρίου αλλά και την χωρίς λόγο και αιτία αποδυνάμωση του τμήματος .
        Σημαντικό πρόβλημα αποτελούν επίσης και  οι μετακινήσεις των συναδέλφων του Λαυρίου και των όμορων τμημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής  για την λήψη μέτρων ,όπως η περιοχή της Αγίας Παρασκευής(ΕΡΤ) αλλά και το κέντρο της Αθήνας , με αποτέλεσμα  την οικονομική επιβάρυνση τους, και ειδικά στις δύσκολες οικονομικά μέρες, που περνάμε όλοι αυτή την περίοδο.        
         Τέλος θα ήθελα να προτείνω εάν ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός αλλά και η δύναμη της υπηρεσίας το επιτρέπει, τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας που βρίσκονται στη Β΄ Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής  να εξυπηρετούνται από το παράρτημα της  Δ.Ε.Ε που βρίσκεται στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης  Αερολιμένα Αθηνών, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο αρκετό χρόνο και έξοδα μετακινήσεως. Θέλω να πιστεύω ότι τα παραπάνω ζητήματα είναι λογικά και θα βρούν άμεση ανταπόκριση..     
ΜΠΟΥΖΑΣ  Ευάγγελος      
Αντιπρόσωπος E.ΑΣ.Υ.Ν/Α.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.