Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τί προβλέπεται για τις παράνομες ανακλήσεις ρεπό

Η ένωση Θεσσαλονίκης εξηγεί τις νομικές επιπτώσεις από ις παράνομες ανακλήσεις ρεπό και προειδοποιεί...
"Η Ένωσή μας και συγκεκριμένα το Προεδρείο συνεδρίασε και σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους, ενημερώνει τα κάτωθι, σχετικά με τις αυθαίρετες ανακλησεις ημερησίων αναπαύσεων - ρεπό του αστυνομικού προσωπικού της Γ.Α.Δ.Θ.:    Το ισχύον νομικό καθεστώς, ρητά και ξεκάθαρα, προβλέπει ότι για να ανακληθεί μία ημερήσια ανάπαυση-ρεπό
, η οποία έχει νόμιμα ανακοινωθεί σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 7 του Π.Δ. 394/2001 μέχρι την 14:00 ώρα της προηγούμενης ημέρας και την 14:00 ώρα την Παρασκευή για το χρονικό διάστημα μέχρι τη Δευτέρα, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ. 394/2001 σε συνδυασμό με το άρθρο 12 του Π.Δ. 27/1986.
   Επομένως, ειδικά οι Διευθύνσεις Αστυνομίας, Ασφαλείας και Αστνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίες συνεχώς, επαναλαμβανόμενα και αυθαίρετα προβαίνουν σε αυθαίρετες ανακλησεις ρεπό, παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία και διαπράττουν ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα και ενδεχομένως αδικοπραξίες σε επίπεδο αστικού δικαίου και παραβιάσεις εργασιακής νομοθεσίας με το ενδεχόμενο προσφυγών στα Διοικητικά Δικαστήρια.
   Ειδικότερα, τόσο σε αντικειμενικό επίπεδο παραβιάζονται οι διατάξεις των ανωτέρω Π.Δ. οι οποίες είναι δεσμευτικές για τη Διοίκηση, που οφείλει να τις γνωρίζει και εξάλλου, το συνδικαλιστικό κίνημα τους τις έχει γνωστοποιήσει πολλές φορές, όσο και σε υποκειμενικό επίπεδο εφόσον γνωρίζει το ισχύον νομικό καθεστώς η Διοίκηση, δηλαδή οι αρμόδιοι αξιωματικοί, και έχει ανακοινωθεί η υπηρεσία της επόμενης ημέρας την 14:00, δεν μπορεί να σε καμία περίπτωση να ανακληθεί το ρεπό κανενός αστυνομικού, χωρίς την απαραίτητα Υπουργική Απόφαση, και έτσι οι αρμόδιοι αξιωματικοί ενεργούν με πρόθεση, με δόλο στην παραβίαση της νομοθεσίας και σ την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών.
   ΔΗΛΑΔΗ , ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 259 Π.Κ.
   Άλλο βέβαια η διάταξη που προβλέπει ότι όλοι οι αστυνομικοί σπεύδουν στην Υπηρεσία τους όταν αντιληφθούν ότι υπάρχουν έκτακτα ή άλλα πολύ σοβαρά γεγονότα και περιστατικά, που επιβάλλουν την παρουσία όλων στις Υπηρεσίες τους (όπως π.χ. σεισμός, έκτακτα γεγομότα για τα οποία διατάσσετεται γενική επιφυλακή κτλ).
   Η Ένωση θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, σε κάθε επίπεδό της.

                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                            ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
6976518061                                                                  6979972444
πηγη bloko.gr