Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΑΣΥ την Πέμπτη 28-11-2013

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οδεύοντας προς το 23ο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, το οποίο εξαγγέλθηκε για το διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2013, οφείλουμε ενόψει και της κρίσιμης συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τον κρατικό προϋπολογισμό έτους 2014, να μη λησμονούμε ότι ήδη βιώνουμε επί τρία χρόνια τις δραματικές
επιπτώσεις των Μνημονίων, ήτοι τις οικονομικές περικοπές στη λειτουργία των Υπηρεσιών, με άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των Ελλήνων, αλλά και ημών των ιδίων ως επαγγελματιών που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του πυρός για την τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης.
Είχαμε προειδοποιήσει για τους επαγγελματικούς κινδύνους, τη διαφθορά, τις ακραίες συμπεριφορές, την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες και τον κίνδυνο κατάρρευσης των αστυνομικών δομών, εκφράζοντας την αγωνία μας να σταθούμε όρθιοι. Ως συνδικαλιστές – εκπρόσωποι εργαζομένων σε ένα ένστολο αστυνομικό Σώμα, ενοχλήσαμε πολλούς. Γι' αυτό και δεν αιφνιδιαστήκαμε, όταν ξεκίνησαν οι διώξεις. Συνεχίσαμε τον αγώνα μας μη καμπτόμενοι, υπερασπιζόμενοι καταστατικές αρχές και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Αγωνιστήκαμε ενάντια στα άδικα μνημονιακά μέτρα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων όλης της χώρας για ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως γνωρίζετε, δώσαμε αγώνα για τα αυτονόητα, για την έγκαιρη ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, για την απογραφή των Αστυνομικών στην κατηγορία Τ.Ε., για τη λειτουργία λεσχών εστίασης, για την κοστολόγηση της κάθε είδους μετακίνησης, για τα νυχτερινά και το επικίνδυνο, για τη συμμετοχή μας σε Επιτροπές κλπ, με αποτέλεσμα ορισμένα από αυτά ήδη να έχουν δρομολογηθεί προς επίλυση. Σοβαρά ζητήματα, ωστόσο, όπως το σταμάτημα των περικοπών, η μη εφαρμογή των ψηφισθέντων νέων περικοπών (νόμος Ν.4093/12 που αφορά περικοπές για το 2014, ύψους 88.000.000 ευρώ για τους ενεργεία και 162.000.000 ευρώ για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας), η αναδιάρθρωση, η προστασία των συναδέλφων μας από τους επαγγελματικούς κινδύνους κλπ, εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο του αγώνα μας. Η Πολιτεία επιδεικνύει ακατανόητη αδιαφορία, όταν είναι νωπές οι μνήμες των νεκρών συναδέλφων μας εν ώρα υπηρεσίας, όταν οι τρομοκρατικές απειλές επανέρχονται δριμύτερες, όταν τα απονενοημένα διαβήματα συναδέλφων μας μπορούν να αποτραπούν κλπ.

Το αίτημα για ουσιαστική και πολύπλευρη θωράκιση του Έλληνα Αστυνομικού την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Οφείλουμε να το υπενθυμίσουμε σε κάθε αρμόδιο, την προσεχή Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, που θα συνεδριάσει στην Αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (ώρες 09.00-15.00) όπου καλείστε να συμμετάσχετε, προκειμένου να συναποφασίσουμε την περαιτέρω πορεία μας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης Αυτοκτονίας «Κλίμακα», θα παρουσιάσει τα εγχειρίδια που έχει εκδώσει για την αυτοκτονικότητα των Αστυνομικών και τις οφειλόμενες παρεμβάσεις της Αστυνομίας σε αυτό το κρίσιμο πρόβλημα.

http://www.poasy.gr/web/index.php?option=com_content&view=article&id=1585