Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση 29 βουλευτών της ΝΔ για διευκόλυνση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων

Μέτρα αντίστοιχα με εκείνα που έχουν ληφθεί στην Πορτογαλία για την αποπληρωμή των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων πρότειναν 29 βουλευτές της ΝΔ.
Με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή, οι βουλευτές έκαναν ερώτηση για τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών
δανείων και εξαγοράς τους από τους οφειλέτες, στο ίδιο ποσοστό (επί της αρχικής αξίας) με εκείνο της πώλησης των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds.
Οι βουλευτές πρότειναν να δοθούν τρεις δυνατότητες στους δανειολήπτες των «κόκκινων» δανείων: Είτε να επιμηκύνουν τον χρόνο αποπληρωμής τους, είτε να τα εξαγοράσουν σε μειωμένη τιμή κατόπιν διακανονισμού με την τράπεζα, ή να δοθεί στον οφειλέτη το «προνόμιο της προτεραιότητας» -να ερωτάται εάν θέλει αυτός να αγοράσει το δάνειό του και εφόσον ο ίδιος δεν μπορεί οικονομικά να ανταποκριθεί, να έχει δικαίωμα να προτείνει αυτόν που θέλει να εξαγοράσει το δάνειό του (συγγενικό ή άλλο πρόσωπο), στο ίδιο ποσοστό επί της πραγματικής αξίας του δανείου, όπως αυτό θα πωλείτο σε ξένα funds.


Πηγή: Πρόταση 29 βουλευτών της ΝΔ για διευκόλυνση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/131747#ixzz2lRsOMTfx