Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η Ένωση Ροδόπης διαφοροποιείται και προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την πλήρη εφαρνογή της απόφασης του ΣτΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, αφουγκραζόμενο την ανησυχία, την απογοήτευση αλλά και τις αντιδράσεις των μελών μας, εξαιτίας της απροθυμίας της Ελληνικής Κυβέρνησης να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της, όπως αυτές προκύπτουν από την 2194/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και την 10/2014 απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, την τρώση θεμελιωδών δικαιωμάτων που θα έπρεπε να ασκούνται ανεμπόδιστα και με πληρότητα και την χθεσινή δήλωση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ότι θα ικανοποιηθεί μέρος μόνο των υποχρεώσεων της Πολιτείας:

- Διαπιστώνει ότι η στάση της Κυβέρνησης, θυματοποιεί περαιτέρω τους ήδη βάναυσα πληγέντες αστυνομικούς σε σημείο που πλέον να μιλάμε για παραβιάσεις του Συντάγματος και της Ε.Σ.Δ.Α. στο πρόσωπο της Ένωσης και των μελών μας, αλλά και διατάξεων με υπερνομοθετική ισχύ που προασπίζονται τα κοινωνικά δικαιώματα.
- Καλεί την Ελληνική Πολιτεία να συμμορφωθεί ΑΜΕΣΑ με την 2194/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και την 10/2014 απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ.
- Διαμαρτύρεται για την κραυγαλέα έλλειψη σεβασμού στο ίδιο το Κράτος Δικαίου, μέσω της απαξίωσης της Δικαιοσύνης ως πυλώνα της Δημοκρατίας μας.
- Επισημαίνει ότι η εκτέλεση των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων δεν είναι νοητό να αποτελεί προϊόν «διαπραγμάτευσης» με την Τρόικα ή να τίθεται υπό την αίρεση εν ισχύ ή μελλοντικών νομοθετημάτων. Η δημοσιονομική δυσκολία, δεν προβλέπεται ως νόμιμο έρεισμα μη εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων.
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ότι σε έκτακτη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (07-11-2014) και ώρα 13.00΄αποφασίσθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η ανάθεση-εντολή, που έγινε αποδεκτή από την Δικηγόρο Αθηνών Ηλέκτρα-Λήδα ΚΟΥΤΡΑ, της σύνταξης και κατάθεσης προσφυγής της Ένωσής μας και των μελών μας που επιθυμούν, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε περίπτωση που το Ελληνικό Δημόσιο δεν συμμορφωθεί πλήρως και εμπρόθεσμα στις θετικές υποχρεώσεις του, όπως αυτές προκύπτουν από την 2194/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και την 10/2014 απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ.
Η Π.Ο.ΑΣ.Υ., εκπροσωπώντας και την Ένωσή μας, έδωσε τεράστιο αγώνα προκειμένου να επιτύχει την δικαιωτική απόφαση του ΣτΕ, για την οποία πανηγυρίσαμε για να διαπιστώσουμε αμέσως μετά ότι  όχι μόνο οι πράξεις της Ελληνικής Κυβέρνησης διαψεύδουν τη θεωρία, αλλά γίναμε και θύματα νέων παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από την Κυβέρνηση σε βάρος μας. Η σημερινή απόφαση του Δ.Σ.  της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, έχει ακριβώς την έννοια της περιφρούρησης του δίκαιου και άξιου αγώνα που έδωσε η Ομοσπονδία μας και της επανασύνδεσης του νοήματος της δικαστικής δικαίωσης με την πραγματική σημασία.
Κλείνουμε με το γνωμικό του Χ.Μαρκούζε «Όσο η θεωρία διαψεύδει την πράξη, τόσο το χειρότερο για την πράξη»

                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα 6 9 7 7 5 0 0 3 7 4