Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Μοναδική λύση οι αγώνες και οι διεκδικήσεις για την πλήρη αποκατάσταση του δικαίου

Μόνο ως ευχάριστη έκπληξη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη συμμετοχή τόσο πολλών και σημαντικών ανθρώπων στην ημερίδα  που διεξήχθη την Παρασκευή 31/10/2014 στη Βούλα, η οποία συνδιοργανώθηκε από την ΑΝ.Α.Σ.Α., το Δήμο Bάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το ειρηνοδικείο Κρωπίας, με θέματα: «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά» και «Συμμόρφωση του Κράτους στις αποφάσεις του ΣτΕ». 



Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε την Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και  πρόεδρο της Ένωσης δικαστών και Εισαγγελέων κ. Θάνου καθώς και τον κ. ΠΟΥΛΑΚΟ Γεώργιο  Επίτιμο Αντιπρόεδρο Νομικού Συμβούλιου  του κράτους αλλά και τις επικεφαλείς των ειρηνοδικείων Λαυρίου και Κρωπίας, κυρίες  ΚΟΥΒΑΡΑ Μαρία και ΤΗΛΙΑΚΟΥ Δέσποινα  η οποία συντόνιζε την εσπερίδα.

Κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών ήταν ότι υπάρχει “έλλειμμα δημοκρατίας” και σοβαρό πλήγμα σε αυτό που θέλουμε να ονομάζουμε κράτος δικαίου εξαιτίας της μη εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων από την εκτελεστική εξουσία.

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι μιλάμε για μερική αποκατάσταση των περικοπών, καθώς  η προσφυγή της ομοσπονδίας στο ΣτΕ έγινε έπειτα  από την τρίτη κατά σειρά μείωση που υποστήκαμε στα χρόνια του μνημονίου..

Όμως ακόμη και η απόφαση για μερική αποκατάσταση είναι σε θεωρητικό επίπεδο καθώς δεν έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία από την κυβέρνηση για την εφαρμογή της.

Καταπέλτης ήταν, οι απαντήσεις της κ. Θάνου καθώς και του αντιπρόεδρου του Ν.Σ. του κράτους  όσον αφορά τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από την απόφαση του ΣΤΕ.

 Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν τα εξής:

“Από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν υλοποιεί την απόφαση του ΣτΕ ο μόνος δρόμος που υπάρχει ώστε αυτή να καταστεί αναγκαστικά εκτελεστή είναι η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. 

Σε αυτή την περίπτωση ο κάθε ενάγων  θα μπορεί να κατασχέσει ακόμη και περιουσία του δημοσίου και αυτό μπορεί να γίνει με πρωτόδικη απόφαση, δεδομένο ότι  το ποσό διεκδίκησης είναι χαμηλό και δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση άπαυτης. “ 

Από πλευράς Αστυνομίας παρευρέθησαν ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, ο  κ. KΑΡΑΔΗΜΑΣ Νικόλαος μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. κ.ΝΤΟΥΜΑΣ Βασίλειος και κ. ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ Ευστράτιος επίσης συνάδελφοι αξιωματικοί και συνάδελφοι όλων των βαθμών που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περαιτέρω νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι, εκτός από τις νομικές ενέργειες που θα γίνουν από τα σωματεία μας, η θέση μας στο συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. θα είναι  αγώνας και διεκδίκηση για την πλήρη αποκατάσταση του δικαίου στην πολύπαθη χώρα μας.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους συνδιοργανωτές και φυσικά στους συναδέλφους της Νοτιοανατολικής Αττικής για την πρωτοβουλία τους και ελπίζουμε και σε άλλες τέτοιες δράσεις.

Οι αντιπρόσωποι που παρευρέθησαν στην εκδήλωση:

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ  Φώτιος Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Δυτικής Αττικής Αντιπρόσωπος  
Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΑΛΥΜΑΡΑΣ Βασίλειος, Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Αττικής, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΒΟΥΤΟΥΡΑΣ  Αργύριος, Οργανωτικός Γραμματέας ΔΣ ΕΑΥΒ/Αττικής, 
Αντιπρόσωπος  Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ Γεώργιος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννης, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΖΩΗΣ Παναγιώτης,Β Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ε.Α.Υ. Β/Αττικής, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  Δημήτριος, Μέλος Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Α. Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΚΑΡΑΛΗΣ Βασίλειος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Βασίλειος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΑΓΚΑΣ  Σωκράτης Μέλος Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Α., Αντιπρόσωπος  ΠΟΑΣΥ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΑΡΓΕΤΑΚΗΣ  Μανώλης Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΕΤΑΝΙΑΣ Δημήτριος, Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Δυτικής Αττικής,Αντιπρόσωπος Π.Ο.Α.Σ.Υ.

ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ Γεώργιος – Στυλιανός, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΩΡΑΪΤΗ Μυρσίνη, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Παναγιώτης Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΝΤΑΛΑΠΕΡΑΣ  Γεώργιος Αν.Γεν.Γραμματέας Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ. Β/Α.Αττικής

ΠΑΠΠΑΣ Γεώργιος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος, Μέλος Δ.Σ.Ε.Α.Υ.Ν/Α.Αττικής,Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΦΩΤΗΣ  Βασίλειος Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΧΑΝΤΖΗΣ Κωνσταντίνος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΧΑΝΗΣ Γεώργιος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΧΑΧΑΛΗΣ Βαλάντης, Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Σ.Υ.Α., Αντιπρόσωπος  Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος Αντιπρόσωπος, Π.Ο.ΑΣ.Υ.