Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Κλητήρες αντί για αστυνομικοί – Μοιράζουν… δικόγραφα, αντί να είναι στο δρόμο για την ασφάλεια των πολιτών

Τι πιο λογικό οι αστυνομικοί αντί να βρίσκονται στο δρόμο και να προσπαθούν για την καλύτερη αστυνόμευση και κυρίως τη διασφάλιση των πολιτών, από το να μοιράζουν δικόγραφα και άλλα δημόσια έγγραφα;
Μάλλον κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται οι ιθύνοντες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στα αρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.
Καθημερινά, οι αστυνομικοί που πιάνουν βάρδια στα Αστυνομικά Τμήματα και άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, πρέπει να επιδίδουν δεκάδες δικόγραφα και άλλα έγγραφα που μεταφέρονται στα αστυνομικά τμήματα, μια εργασία την οποία θα έπρεπε να έχουν αναλάβει άλλοι υπάλληλοι.
Μόνο στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, για το πρώτο εξάμηνο του 2014, επιδόθηκαν από τους αστυνομικούς 2.600 δικόγραφα!!!
«Δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση. Έχουμε καταντήσει κλητήρες, εν μέσω πολλών ελλείψεων κυρίως σε προσωπικό, και δεν είμαστε δίπλα στους πολίτες για την ασφάλειά τους» λέει στο PatrasTimes ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χάρης Τσίτσικας.
Αύριο έχει προγραμματιστεί μάλιστα για το θέμα αυτό, καθώς και για άλλα, συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης με τον Αχαιό Άγγελο Τσιγκρή, το νέο Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, οι προσπάθειες ώστε να μην μεταβαίνουν καθημερινά αστυνομικοί για την φρούρηση του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο, γίνονται με το σταγονόμετρο. Αρχικά στέλνονταν εκεί περίπου 13-14 άτομα, όμως μετά από συνεχείς επαφές των συνδικαλιστών αστυνομικών μειώθηκαν αρχικά στους 8 και τώρα είναι στους 4, όμως δεν παύει να είναι ένας σημαντικός αριθμός που μετακινείται κάθε μέρα στο γειτονικό νομό.
Ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τους συνδικαλιστές αστυνομικούς είναι οι μεταγωγές (φυλακές, δικαστήρια), καθώς η Αχαΐα είναι από τις λίγες Αστυνομικές Διευθύνσεις που εξακολουθούν να έχουν αναλάβει αυτό το «φορτίο».
Κωνσταντίνα Τσιάμη
patrastimes.gr