Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Γ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΑΣΥ 25,26 κ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΘΗΝΑ .

Ανταποκρινόμενος στην προφορική (δυστυχώς και μοναδική κάποιοι πολύ γρηγορα ξεχάσανε ότι βρίσκονται στο τιμόνι της ΠΟΑΣΥ γιατί εγώ τους στήριξα και σε καίριες θέσεις της ΠΟΑΣΥ γιατί εγώ τους εξέλεξα γεγονός ) πρόσκληση των συναγωνιστών και συνοδοιπόρων που μαζί ιδρύσαμε την Α.Σ.Κ.Α κατέβηκα στην Αθήνα και παρακολούθησα τις εργασίες του συνεδρίου, είδα παλιούς φίλους και συναγωνιστές πραγματικά συγκινήθηκα.
Όμως την μεγαλύτερη χαρά την πήρα όταν διαπίστωσα πως η ανθρωπογεωγραφία των αντιπροσώπων έχει αλλάξει η πλειοψηφία των συνέδρων ήταν νέοι αστυνομικοί και οι τοποθετήσεις και παρεμβάσεις τους δεν είχαν αυτή την ξύλινη συνδικαλσιτική γλώσσα των παλαιοτέρων.
Εύχομαι στο επόμενο εκλογικό συνέδριο η ανανέωση αυτή να εκφραστεί και στα φρέσκα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ .....που σήμερα μυρίζει ναφθαλίνη.

Πάντως να προσθέσω πως ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η τοποθέτηση του Δημήτρη Κυριαζίδη ήταν περισσότερη συνδικαλσιτική παρέμβαση (συνομοσπονδία - μισθολόγιο - ταμεία) παρά κυβερνητικού βουλευτή.
 
Φυσικά οι παρεμβάσεις των συνέδρων της Α.Σ.Κ.Α ήταν και ουσιώδης και διαφοροποιημένες  από αυτές του προεδρείου , πιο ριζοσπαστικές και πιο σαφείς και πρακτικοποιημένες.

Για αυτό και τελικά η συνάντηση των αντιπροσώπων της Α.Σ.Κ.Α ήταν και μαζική και μεγάλη και διευρυμένη , αλλά και η μοναδική που έγινε παρόλο που το συνέδριο δεν ήταν εκλογικό, αλλά δημιούργησε τις προυποθέσεις για μια δυναμική παρουσία της Α.Σ.Κ.Α στο επόμενο εκλογικό συνεδριο.