Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Συνδικαλιστική δίωξη

Κύριε Γενικέ,

Τις τελευταίες ημέρες συντελείται στην πόλη μας μια κατάφωρα άδικη δίωξη εις βάρος ενός αντιπροσώπου της Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης. Ο συνάδελφος που υπηρετεί στην Δ.Α.Ε.Θ./Υ.Α.Τ. «παροπλίστηκε» με απόφαση της Διοίκησης από τη διμοιρία του, και μετακινήθηκε σε γραφείο επειδή είχε το σθένος να καταγγείλει παρατυπίες της Διοίκησης σε σχέση με το φλέγον ζήτημα των εκπαιδεύσεων της Δ.Α.Ε.Θ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με «τιμωρητικές» μετακινήσεις συνδικαλιστών από τους διοικούντες, αλλά η εν λόγω έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ερωτηματικά. Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος που έτυχε της ανωτέρω ατυχούς συμπεριφοράς υπηρετεί στην Υ.Α.Τ. εδώ και χρόνια, είναι μάχιμος, προσφιλής τους συναδέλφους του, και όσα κατήγγειλε βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων του και του ίδιου. Άλλωστε, η καταγγελία του έγινε στα πλαίσια της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και λόγω αυτής.
Όσο κι αν κάποιοι επιθυμούν «βωβούς» συνδικαλιστές, οι οποίοι θα παραβλέπουν τις όποιες παρατυπίες της Διοίκησης, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα ισχυροποιήθηκε και γιγαντώθηκε μέσα από παρόμοιες, και χειρότερες, διώξεις επειδή δεν φιμώθηκε. Και αυτήν  τη φορά το Συνδικάτο μας οφείλει να συσπειρωθεί για να αρθεί η εν λόγω μετακίνηση του συναδέλφου μας.
Επιπλέον, η χρηστή Διοίκηση οφείλει να "λειαίνει" τα τρωτά της σημεία, και όχι να εναντιώνεται στον συνδικαλιστή που της υπογράμμισε τα λάθη της. 
Σας γνωστοποιούμε ότι προτιθέμεθα να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις και ενέργειές μας, έως ότου δικαιωθεί ο συνάδελφός μας και επιστρέψει στην προγενέστερη θέση του, όπου είναι αποτελεσματικός και χρήσιμος για τους συναδέλφους του και τους πολίτες.
Το παρόν έγγραφο κοινοποιείται και στην Ομοσπονδία μας καθώς θεωρούμε ότι η εν λόγω δίωξη αποτελεί «χτύπημα» στο Συνδικαλιστικό μας Κίνημα εν γένει. Επίσης, παρακαλούμε όλους τους συνδικαλιστές του Ν. Θεσσαλονίκης να βρίσκονται στις επάλξεις για τις επόμενες κινήσεις μας. 
Στον αγώνα αυτό θα είμαστε ενωμένοι γιατί στο πρόσωπο του συναδέλφου μας θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς.

Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί «δεδικασμένο» και πρότυπο για ανάλογες διώξεις εις βάρος μας στο μέλλον.
Προς: Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης
          Υποστράτηγο κ. Βάιο ΧΟΝΔΡΟ

Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ
          2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          3) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων