Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ « ΝΕΟΥΣ» ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ…… του Χρήστου ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ

Το επικείμενο πανελλαδικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ βρίσκεται προ των ‘’πυλών’’. Οι σύνεδροι, εκλεγμένοι συνάδελφοι μας, από κάθε γωνία της χώρας, θα δώσουν το παρών, προκειμένου αναδείξουν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, θα διαπιστώσουν καταστάσεις, θα προτείνουν λύσεις και εν τέλει θα δώσουν τη συναίνεση τους ή όχι, για την συνέχιση του αγώνα και των διεκδικήσεων εκπροσωπούμενοι από την παρούσα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Όπως όλα προμηνύουν τα ζητήματα που θα αναπτυχτούν, θα σχετίζονται με την τρέχουσα επικαιρότητα, με την απόφαση του ΣτΕ, με το ΕΤΕΑ, ΤΕΑΠΑΣΑ, με τα εφαπαξ με συμπε-ράσματα και μελέτες αναλόγιστών, ζητήματα αναμφίβολα φλέγοντα που αφορούν και επη-ρεάζουν τις ζωές όλων μας.
Άραγε τα παραπάνω επίκαιρα ζητήματα που θα αναπτυχτούν, θα είναι ικανά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των νέων συναδέλφων μας και να μαγνητίσουν την προσέλευση τους στα κοινά του χώρου μας; 
H απάντηση πιθανώς να είναι αρνητική, όχι γιατί όπως εύκολα κάποιοι θα διαπιστώσουν είναι αδιάφοροι, αλλά γιατί ίσως τα ζητήματα που θα αναπτυχτούν στην πλειονότητα τους να μην είναι βραχυπρόθεσμα ενδιαφέροντα για αυτούς.
Θα ήταν παράδοξο να απαιτούμε ο νέος συνάδελφος μας, να συμμετέχει σε συζήτηση για τον τρόπο που θα του καταβληθεί το εφάπαξ του, μετά την παρέλευση 30 ετών, φρονώ όμως ότι θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γι αυτόν μια συζήτηση για την προοπτική εξέλιξης που του δίνει ο οργανισμός μας, μετά την αποφοίτηση από την σχολή Αστυφυλακών.

Άραγε αλήθεια, ποια είναι και ποια ήταν η προοπτική εξέλιξης μετά την αποφοίτηση του από την σχολή Αστυφυλάκων όλα αυτά τα χρόνια; 

Η αλήθεια είναι, ότι για τους αποφοιτήσαντες από την σχολή αστυφυλάκων δεν εξασφαλίσαμε επι της ουσίας καμία απολύτως προοπτική εξέλιξης που να ανταποκρίνεται, στο αναβαθμισμένο επίπεδο τους. «Παλεύουμε» δυστυχώς ακόμη μέχρι και σήμερα να εντάξουμε τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όταν η συλλογή βαθμών που απαιτείται για την εισαγωγή τους στην σχολή Αστυφυλάκων υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα και τα πρωτοκλασάτα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Χώρας.

Άραγε ποιος είναι ο καταληκτικός βαθμός στην πυραμίδα της ιεραρχίας για τον απόφοιτο της σχολής Αστυφυλάκων σε σχέση με τον απόφοιτο συνάδελφο του, του προηγούμενου αιώνα;

H αλήθεια είναι πικρή… αλλά είναι μία … O σημερινός νέος συνάδελφος μας έχει ακόμα την ίδια προοπτική εξέλιξης με εκείνη του «ΗΛΙΑ ΤΟΥ 16ου¨».

Άραγε η πολιτεία με ποιον τρόπο αξιοποιεί το υψηλό επίπεδο των νέων συναδέλφων μας και ποιές δυνατότητες δίνει για συνέχιση των σπουδών τους;

Και αλλά πολλά ερωτήματα θα μπορούσαν να τεθούν … θα τα αφήσουμε όμως για το συνέδριο για να σπάσουμε την μονοτονία της συζητήσεως για την λήψη του « εφάπαξ».

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ…….

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ,

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος,
Μέλος Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής
Τακτικό Μέλος Συμβουλίου Μεταθέσεων Ν/Α Αττικής
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α