Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΣΚΑ Ξανθης

Ξάνθη 11 Νοέμβρη 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση από την ώρα που δημοσιεύτηκε η απόφαση 2194/2014 του ΣτΕ, εμπαίζει τον έλληνα αστυνομικό κατά πρόσωπο και τον εκθέτει στους συμπολίτες μας παρουσιάζοντάς τον ως ευεργετούντα από αυτήν. Η μεγάλη επιτυχία της ομοσπονδίας, να προσφύγει και να δικαιωθεί για τις περικοπές του μνημονίου του 2012 δεν ήταν μόνο οικονομική δικαίωση για τους αστυνομικούς αλλά και ηθική. Ο σεβασμός στις αποφάσεις τις δικαιοσύνης είναι ο θεμέλιος λίθος μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Το Δ.Σ ζήτησε τη νομική άποψη της δικηγόρου Αθηνών Ηλέκτρα-Λήδα ΚΟΥΤΡΑ και  αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ  να κάνει δεκτή την πρόταση της, για τη σύνταξη και κατάθεση προσφυγής της Ένωσής μας και των μελών μας που επιθυμούν, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Επειδή θεωρούμε ότι με την εν μέρει αποκατάσταση της απόφασης του ΣτΕ παραβιάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα των αστυνομικών και της Ε.Σ.Δ.Α, καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση στο σύνολό της στην καταληκτική ημερομηνία που τις έδωσε με την 10/2014 η επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος                            ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ