Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ο Συνδικαλισμός της ουσίας και ο Συνδικαλισμός της φωτογραφίας


Αναδημοσιεύουμε από το policeonline.gr την παρακάτω επιστολή, χωρίς να σχολιάσουμε, καθώς ως Σ.Κ.Α.Υ. έχουμε δώσει το στίγμα μας και όλοι οι συνάδελφοι έχουν κατανοήσει πως επιλέξαμε συνειδητά το δύσβατο μονοπάτι του υγιούς και δημιουργικού συνδικαλισμού και πως σε αυτό συνεχίζουμε να βαδίζουμε. Δεν θα συμμετάσχουμε, ούτε θα εμπλακούμε σε καμία είδους επικοινωνιακή μικροπολιτική τακτική και κόντρα! Υπάρχουν πάρα πολλά καθημερινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και γι” αυτό άλλωστε οι συνάδελφοι μας τίμησαν με την ψήφο τους!
Όπως έχετε όλοι σας διαβάσει σε κάθε μας ανακοίν
ωση, καταγγελία και παρέμβαση αναφέρουμε  «πρώτα ο συνάδελφος» και το εννοούμε!
«Παρακολουθώ καθημερινά την ειδησιογραφία και ενημερώνομαι για τις εξελίξεις και τα νεότερα που αφορούν τον κλάδο μου.
Αρκετά συχνά διαβάζω ειδήσεις που μου προκαλούν το ενδιαφέρον, άλλες που απλά τις προσπερνάω και άλλες που μου δημιουργούν αποστροφή.
Μια από τις τελευταίες που με αηδίασε κυριολεκτικά και εξηγεί μέχρι ένα βαθμό την αδιαφορία των συναδέλφων προς τον συγκεκριμένο κλάδο είναι αυτή για την συνδικαλιστική κόντρα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα αστυνομικά κρατητήρια.
Δυο αλληλένδετοι θεσμοί, η τοπική πρωτοβάθμια Ένωση και η δευτεροβάθμια Πανελλήνια πραγματοποίησαν απο κοινού μια επίσκεψη στον γενικό αστυνομικό διευθυντή για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, των Αστυνομικών κρατητηρίων και των μολυσματικών ασθενειών από τις οποίες είναι πιθανόν να κινδυνεύουν οι κρατούμενοι αλλά και οι αστυνομικοί που τους φυλάνε.
Όπως αναφέρει μια λαϊκή σοφία: τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, για αυτό και διάβασα πολυ προσεκτικά τις ανακοινώσεις και των δυο φορέων (δείτε τες εδώ και εδώ)
Στη μια αναφέρονται όλα τα ονόματα των συνδικαλιστών που ήταν παρόντες στη συνάντηση ενώ στην άλλη εκ παραδρομής ή τεχνηέντως δεν αναφέρθηκε το όνομα συγκεκριμένου ατόμου, που εκπροσωπούσε την δευτεροβάθμια πανελλήνια ομοσπονδία.
Το ερώτημα για έναν απλό αναγνώστη δεν είναι ποιανού όνομα δεν αναφέρθηκε, ούτε το γιατί, δεν με αφορά και πιστεύω δεν αφορά κανέναν μας.
Αυτό που με προβλημάτισε είναι το γεγονός ότι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία σαν και αυτή που απασχολεί δεκάδες συναδέλφους μου που ασχολούνται καθημερινά με τη φύλαξη κρατουμένων, προσπάθησαν να καπηλευτούν για ίδιο όφελος και οι μεν και οι δε καθώς κανένας από αυτούς δεν έχει επισκεφθεί ποτέ του αστυνομικό κρατητήριο για να γνωρίζει από κοντά τι συμβαίνει και τι προβλήματα υπάρχουν.
Φυσικά δεν αναφέρω ότι κανένας από τους κύριους συνδικαλιστές δεν υπηρετεί σε τμήμα γιατί το θεωρώ αυτονόητο, ούτε επίσης ότι κανένας τους δεν εκτελεί υπηρεσία φρουράς κρατητηρίου!
Λυπάμαι πραγματικά γιατί αυτό που θέλουμε όλοι οι συνάδελφοι, Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, έχει νικηθεί κατά κράτος όπως φαίνεται από τον ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ!
Ελπίζω να μη σας κούρασα και σας ευχαριστώ για την δημοσίευση της άποψης μου»