Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Τσακνακηςη δομή των Τ.Α.Ε θα ενισχυθεί

Το πάγιο αίτημα για την ενίσχυση και τη στήριξη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, φαίνεται πως -έστω και εν μέρει- εισακούστηκε, με αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα να αναμένονται νέα οχήματα στο Σώμα, καθώς και...εξοπλισμός
Οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Κρήτης, ουκ ολίγες φορές εχουν διαμαρτυρηθεί για τις ελλείψεις στο Σώμα, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να καταγγείλλουν πως αγοράζουν οι ίδιοι τα πράγματα και τον εξοπλισμό τους, όπως τα αλεξίσφαιρα γιλεκα

Φαίνεται όμως πως η κατάσταση αυτή θα αλλάξει - έστω και μερικως- καθώς ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωσε σε συνάντηση που είχε, το βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Δαμαβολίτη ότι βρέθηκαν χρήματα και έρχεται ο εξοπλισμός.

Ο κ. Δαμαβολίτης τόνισε ότι οι ομάδες των ΤΑΕ, όχι μόνο πρέπει να διαλυθούν, αλλά να ενισχυθούν καθώς, η λειτουργική πορεία της Υπηρεσίας αυτής στην πρόληψη και καταστολή της βαρύνουσας εγκληματικότητας καταγράφεται με θετικότατα αποτελέσματα και υψηλά επίπεδα παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών, παρά τη δυσκολία απορρόφησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, για την αγορά αναγκαίου εξοπλισμού και κάλεσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να συνδράμει ουσιαστικά στο επιτελούμενο έργο της ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Δημήτριος Τσακνάκης ανταποκρίθηκε άμεσα και διαβεβαίωσε με τα πλέον επίσημα χείλη τον κ. Δαμαβολίτη για την συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας και του προσωπικού. Επιπροσθέτως ανακοίνωσε ότι η δομή των Τ.Α.Ε θα ενισχυθεί με όσα αυτοκινούμενα οχήματα (τζιπ) έχει αιτηθεί η Υπηρεσία τους, μιας και ευοδόθηκε επιτέλους ο διακανονισμός για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και σε λίγους μήνες θα τα παραλάβουν.

Όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών των ομάδων με νέα γιλέκα για αντιθραυσματική προστασία, θα καθυστερήσει. Ο Κ. Τσακνάκης δήλωσε οτι αυτή την περίοδο διενεργούνται ειδικά τέστ αντοχής και ποιότητας για την επιλογή παρτίδας, που θα ανταποκρίνονται στα Διεθνή πρότυπα ασφαλείας και εξετάζονται προσφορές για δωρεές προς την ΕΛ.ΑΣ, αναφέροντας παρά ταύτα ότι δεν υπάρχει κάποιο αίτημα για άμεση κάλυψη αυτού του είδους των αναγκών από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Κρήτης.