Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Η Ένωσή μας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τον αριθμό των τακτικών μεταθέσεων του έτους 2015, καθώς όπως φαίνεται, παγιώνεται μία τακτική η οποία διαμηνύει στους χιλιάδες συναδέλφους που καρτερικά περιμένουν μία μετάθεση, να μην ελπίζουν σε τίποτα!    
       Τα τελευταία χρόνια, συνήθης τακτική του Αρχηγείου είναι η προκήρυξη σχεδόν μηδενικού αριθμού θέσεων ανά Διεύθυνση Αστυνομίας χωρίς να υπολογίζονται τα κενά οργανικών θέσεων αυτών. Δεν μπορεί άλλωστε να χαρακτηριστεί ενίσχυση, μετάθεση δύο ατόμων σε Διευθύνσεις Αστυνομίας που αριθμούν 800-900 Αστυνομικούς. Γνωρίζουν άπαντες στο Αρχηγείο, ότι ο αριθμός
αυτός είναι «άνευ σημασίας», όπως επίσης γνωρίζουν πολύ καλά, ότι στην πλειοψηφία των Δ.Α. θα μετατεθούν επιτήδειοι «συνάδελφοι», με κάθε άλλο τρόπο εκτός των αντικειμενικών κριτηρίων και μάλιστα σε αριθμούς υπερδιπλάσιους των προκηρυσσόμενων θέσεων. Τι κάνει όμως όλα αυτά τα χρόνια για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο; Απολύτως τίποτα, καίτοι παρατηρεί παθητικά τον κώδικα μεταθέσεων να πνέει τα λοίσθια.
       Από την Ένωσή μας έχει επισημανθεί πολλάκις η δράση αυτών, όπως και τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου. Πριν λίγο καιρό κι ενώ από την αρμόδια επιτροπή της ΠΟΑΣΥ κατατέθηκαν για ακόμη μια φορά άρτια τεκμηριωμένες προτάσεις κι ενώ ο πρώην Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. αλλά και η Φυσική Ηγεσία είχαν δεσμευτεί ενώπιων μας για την θωράκιση του κώδικα μεταθέσεων και την άρση των αδικιών, με ένα κώδικα μεταθέσεων αντάξιο της Αστυνομίας μας, που όμως, «χάθηκε» στον δρόμο, λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με άκρως περίεργο τρόπο. Κάποιους μάλλον βολεύει όλη αυτή η κατάσταση. Ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν την βελτίωση του κώδικα μεταθέσεων;
       Ελπίζουμε έστω για μια φορά να εκπονηθούν πίνακες μεταθέσεων με βάση, έστω και κατά προσέγγιση, των πραγματικών αναγκών της κάθε Δ.Α. Είμαστε βέβαιοι πως η Αστυνομία μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει κάποιους που θεωρούν εαυτούς ανώτερους και με νομιμοφανείς τρόπους επιτυγχάνουν τη μετάθεσή τους εις βάρος των υπολοίπων συναδέλφων.
       Όσο οι Αστυνομικές σχολές θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, όσο ο ξεπερασμένος κώδικας μεταθέσεων θα λειτουργεί υπέρ της πλαγίας οδού και όχι της αξιοκρατίας, όσο θα υπάρχουν Αστυνομικοί τριών και πλέον ταχυτήτων με την Αστυνομία να είναι το χωνευτήρι πάσης φύσεως αποτυχημένων πολιτικών του παρελθόντος, τόσο η Αστυνομία θα πηγαίνει όπισθεν ολοταχώς, σε εποχές και καταστάσεις που θέλουν τον Αστυνομικό, ένα άβουλο όργανο της πολιτείας, έρμαιο πολιτικών και δικηγορικών γραφείων.
       Καλούμε την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας στο τομέα της Προστασίας του Πολίτη μαζί με τη Φυσική Ηγεσία να βελτιώσουν τον κώδικα μεταθέσεων και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, να το δούμε όλοι μαζί να παίρνει σάρκα και οστά στους ονομαστικούς πίνακες μεταθέσεων που θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο και οι οποίοι θα συμπεριλαμβάνουν μεταθέσεις μόνο με αντικειμενικά κριτήρια, διασφαλίζοντας έτσι έναν αξιοκρατικό και ακριβοδίκαιο κώδικα μεταθέσεων.
     

                                                                  Με εκτίμηση
                                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

– Ο –
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
   

ΤΣΙΟΥΓΚΟΣ Νικόλαος
– Ο –
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΙΟΥΡΗΣ Θωμάς