Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Μνημόσυνο αστυνομικών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

???????????????????????????????Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Χανίων τελέστηκε σήμερα το πρωί για δεύτερη χρονιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη της πόλης μας μνημόσυνο για τους αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ενώ στη συνέχεια  στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων που βρίσκεται το εικονοστάσι του Αγίου Αρτεμίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία της φυσικής ηγεσίας, αξιωματικών και λοιπών αστυνομικών ενώ ήταν παρόντες και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας που είχαν παραστεί χθες στην  εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας.  Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Τζατζάνης με τον πρόσφατα χειροτονηθέντα ιεροδιάκονο π. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη.Μιλώντας στα «Χ.Ν.» και στο
«Επαρχιακό φως» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Χανίων κ. Γιάννης Ζερβός τόνισε: «Το πρώτο ψυχοσάββατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης πεσόντων αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος. Έτσι, λοιπόν κι εμείς εδώ στα Χανιά η Ένωση Αστυνομικών τέλεσε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου και στη συνέχεια στο παρεκκλήσιο του προστάτη μας Αγίου Αρτεμίου εδώ στο Αστυνομικό Μέγαρο τιμώντας έτσι τους 124 πεσόντες σε ώρα υπηρεσίας συναδέλφους μας οι οποίοι θυσιάστηκαν προσφέροντας το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη. Υποχρέωση μας είναι να τους θυμόμαστε και να τους τιμάμε κα η πολιτεία να αναγνωρίσει το επάγγελμα μας επικίνδυνο διότι τα στοιχεία αυτό δυστυχώς καταδεικνύουν»  
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων κ. Ανδρέας Δασκαλάκης είπε: «Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία τιμά τους Αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον τους για να είναι ασφαλής ο πολίτης για να νιώθει ασφάλεια και στη ζωή και στην περιουσία του. Εμείς οφείλουμε να τιμούμε τους νεκρούς μας και όταν τιμάς τους νεκρούς σου γνωρίζεις και ξέρεις ποιος είσαι. Η Αστυνομία είναι συνέχεια κοντά στους πολίτες για τους προστατέψει τη ζωή και την περιουσία τους».
Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αντώνιος Ζαχαριουδάκης τόνισε: « Η Ομοσπονδίας μας καθιέρωσε πριν από αρκετά χρόνια αυτή τη μέρα να τιμάμε τους νεκρούς συναδέρφους μας που έπεσαν στο καθήκον. Είναι μια μέρα περισυλλογής, μια μέρα μνήμης και εκφράζουμε μια ευχή να μην έχουμε το 2015 κανένα θύμα και μια προτροπή προς όλους τους συναδέλφους να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έτσι ώστε να επιστρέφουν ασφαλείς στο σπίτι τους».