Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΝΟΥΣΗΣ Περί αναδρομικών στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Με την ιδιότητά μου ως μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. παρακολούθησα τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου στην Αθήνα την 10-11/2/2015,στο οποίο παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό-ομιλία.ο υπουργός μας κ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ Ιωάννης ο οποίος ανάμεσα σε πολλά άλλα ζητήματα,αναφέρθηκε και σε αυτό των αναδρομικών.
Επειδή τα αναδρομικά ενδιαφέρουν όλους τους συναδέλφους,παραθέτω επ'ακριβώς το απόσπασμα της ομιλίας του υπουργού που αναφέρεται στο άνω θέμα:
"Να λύσω μια παρεξήγηση. Στις προγραμματικές δηλώσεις δεν μίλησα για τα 43 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή για τα αναδρομικά. Γιατί δεν μίλησα; Δεν είναι εξαγγελία αυτό. Είναι δικαίωμα. Δεν εξαγγέλθηκε όμως.
ο κ.Υπουργός ομιλεί στο Γενικό Συμβούλιο

Θεωρώ όμως δεδομένο, το λέω όμως γιατί καμιά φορά παρεξηγείται, ότι ένα κράτος δικαίου, για το οποίο τόση ώρα μιλάμε, για την δημοκρατία, για το δίκαιο κλπ, που δεν εφαρμόζει, που δεν συμμορφώνεται στις δικαστικές αποφάσεις δεν είναι κράτος δικαίου. Όπως θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι κράτος δικαίου αν η πρώτη δόση είναι το 2090 και η δεύτερη το 3010, διότι πρόκειται μάλλον περί μιας κληρονομιάς που δεν θα βρείτε κανέναν τελικά για να την πάρει.
Άρα λοιπόν είναι δεδομένη, είναι γνωστή στον κ. Βούτση, είναι γνωστή στον κ. Δραγασάκη, έχουμε συζητήσει γι’ αυτά τα θέματα. Είναι γνωστό στον κ. Πρωθυπουργό. Δεν είναι κάτι που θα σας πω, και σας λέω ως large τύπος ότι θα πάρετε και τα 43. Θα τα πάρετε δεν γίνεται. Θα τα πάρετε.
Τώρα, περνάμε μια φάση και αυτό δεν είναι κάποιο πρόσχημα, ξέρετε τα οικονομικά της χώρας, βλέπετε τι συμβαίνει αυτή η την στιγμή που μιλάμε στο Eurogroup ή στο Ευρωπαϊκό πεδίο. Οι νέες συμμαχίες, οι νέοι κίνδυνοι. Άρα εδώ θέλουμε έναν σχετικό αέρα για να μιλήσω με το Υπουργείο Οικονομικών, όχι ότι έχω μιλήσει. Δεν έχω μιλήσει. Θα ήταν λίγο άκαιρο να πάω αυτήν τη στιγμή στον κ. Βαρουφάκη, ή στον κ. Δραγασάκη να πω «ξέρεις κάντο». Το ξέρουν. Το συζητήσαμε αλλά δεν μπορώ να σας πω αυτήν τη στιγμή πώς θα ρυθμιστεί."
Ο κάθε συνάδελφος αναλύοντας την ομιλία του κ.Υπουργού μπορεί να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τα αναδρομικά.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος
Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.