Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αλλάζει η διαταγή ίδρυσης της ΔΙΑΣ, "Θα γίνει πιο αστυνομική υπηρεσία" δηλώνουν στο bloko αρμόδιο αξιωματικοί

Από εντατική εκπαίδευση σε σχολείο που διοργανώνει το ΚΕΜΕΑ ώστε να "βάλουν" στο πεδίο ενδιαφέροντος και άλλες αστυνομικές ενέργειες στις οποίες θα επιλαμβάνονται αναμένεται να ξεκινήσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα οι περίπου 2.500 υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙΑΣ.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο bloko.gr αρμόδιοι αξιωματικοί, η πολυάριθμη πλέον υπηρεσία, είχε ιδρυθεί τον Απρίλιο του 2010 ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ανάγκες, αλλά όπως
χαρακτηριστικά σημειώνεται και τις φιλοδοξίες κάποιων αξιωματικών. Πλέον και οι δύο παράμετροι έχουν εκλείψει με αποτέλεσμα να καθίσταται αδήριτη η αναγκαιότητα - σύμφωνα πάντοτε με όσα υποστηρίζονται- να γίνει πιο αστυνομική υπηρεσία.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει μπει προς επεξεργασία η διαταγή της ίδρυσης της, χωρίς πάντως στόχος ν' αποτελεί η δραστική αλλαγή κατεύθυνσης στην εκτέλεση του υπηρεσιακού καθήκοντος. Προσδοκία αποτελεί πλέον, όπως δηλώνεται, "να κουμπώνει με την Άμεση Δράση, κάτι που σήμερα δεν συνέβαινε και ως προς την δράση και ως προς την καθοδήγηση", χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν γίνεται λόγος για ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν θα πάει σε επίπεδο γειτονιάς, όπως σπεύδουν να διευκρινίσουν οι ίδιες πηγές, καθώς προτεραιότητα η εξασφάλιση καλού επιπεδου συνεργασίας μεταξύ όλων των υπηρεσιών, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του δόγματος της μιας και αδιαιρέτου αστυνόμευσης.
Εκεί ακριβώς εντάσσεται και η φιλοδοξία κάθε τετράδα να μετατραπεί σταδιακά πέραν όλων των άλλων -όπως έχει γράψει το bloko.gr- σε κυψέλη συλλογής πληροφοριών λειτουργώντας κατ' αυτόν τον τρόπο δορυφορικά της ασφάλειας.
Πηγή: bloko.gr