Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το ΤΕΑΠΑΣΑ στην εποπτεία του ΥΔΤ. Τι σηματοδοτεί η ενέργεια αυτή για τους μετόχους του.

-Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν το ΤΕΑΠΑΣΑ να αλλάζει εποπτεύων υπουργείο ώστε να προστατευθεί όσο γίνεται το εφάπαξ των ενστόλων που κατακρεουργείται με άδικες μειώσεις της τάξεως έως και 60%.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" (http://www.tovima.gr) με τροπολογία που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή σε νομοσχέδιο για το Υπουργείο Ναυτιλίας, μεταφέρεται η εποπτεία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας, από το υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.
Φυσικά μένει να δούμε το ακριβές περιεχόμενο αυτής και το πως τελικά θα μετουσιωθεί σε νόμο του Κράτους. Η είδηση αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί χαράς ευαγγέλιο για τους εν δυνάμει συνταξιούχους, αλλά μόνο ένα πρώτο θετικό βήμα και μία συνδικαλιστική νίκη της ΠΟΑΣΥ που δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό γιατί εφόσον η εποπτεία του Ταμείου αναληφθεί από το Υ.Δ.Τ., τότε θα πρέπει αυτό να αποκτήσει και νέο καταστατικό λειτουργίας γεγονός που σημαίνει κατά πρώτον περαιτέρω χρονική αναμονή και κατά δεύτερο λόγο σε ποια βάση και με ποια οικονομικά δεδομένα αυτό θα υλοποιηθεί ώστε να υπάρξει εν τέλει κάποιο θετικό αποτέλεσμα...

Α.Σ.Κ.Α.