Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πρόταση του Κώστα Μαλλικόπουλου για τη λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων σε όλη τη χώρα



Αθήνα, 28-03-2013

Πρόταση του
 
ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνου, Εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ στο Ίδρυμα Εξοχών

Προς

1)    Τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΑΣΥ
2)    Τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ
3)    Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, λόγω του PSI, εκατοντάδες παιδιά συναδέλφων από την επαρχία, την περσινή περίοδο δεν είχαν την ευκαιρία να διανύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις, δεδομένου ότι βρίσκονταν μακριά από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.
Για τη φετινή χρονιά, μετά από προσπάθειες μου, το Ίδρυμα Εξοχών εξέδωσε διαταγή για τους γονείς που επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις, με την ελπίδα εξεύρεσης πόρων για την πραγματοποίηση τους. Δυστυχώς όμως, με το υπ’ αριθ. 8025/31/210α από 22-02-2013 έγγραφο του Ιδρύματος Εξοχών, πεντακόσια τριάντα δύο (532) παιδιά συναδέλφων μας εκτός Αττικής, δε θα πάνε και φέτος στις κατασκηνώσεις, καθώς τα χρήματα που υπάρχουν φτάνουν μόνο για να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.
Για να σχηματίσετε ολοκληρωμένη άποψη του προβλήματος πριν αναφέρω την πρόταση μου, η οποία και επιθυμώ να συζητηθεί άμεσα στα Όργανα της Ομοσπονδίας, προκειμένου να κατατεθεί εκ μέρους μου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Εξοχών, τα τελευταία χρόνια μετά από διαγωνισμό που ανήγγειλε το Ίδρυμα Εξοχών πλειοψηφούσαν οι κατασκηνώσεις της επαρχίας με τις καλύτερες προσφορές και το Ίδρυμα έδινε μέρος του ποσού που αναλογούσε στο κάθε παιδί στις κατασκηνώσεις, ενώ το υπόλοιπο, οκτώ (8) έως δέκα (10) ευρώ ημερησίως, το κατέβαλλε ο συνάδελφος – γονέας στις κατασκηνώσεις. Αντιθέτως, στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα οι οποίες είναι του Ιδρύματος, οι γονείς δεν υποχρεούνται όλα αυτά τα χρόνια να καταβάλλουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Επειδή λοιπόν, όλοι οι αστυνομικοί είναι μέτοχοι του Ιδρύματος Εξοχών και επειδή θεωρώ ότι είναι άδικο για δεύτερη χρονιά τα παιδιά της επαρχίας να μείνουν χωρίς καλοκαιρινές διακοπές (και λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των γονέων τους) προτείνω τα έξοδα λειτουργίας της κατασκήνωσης του Αγίου Ανδρέα να καταβληθούν από τους συναδέλφους – γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στον Άγιο Ανδρέα δίνοντας τροφεία πέντε (5) ευρώ ημερησίως (δηλαδή για 15 ημέρες, 75 ευρώ) και τα χρήματα που διαθέτει το Ίδρυμα να δοθούν στις ιδιωτικές κατασκηνώσεις που θα πλειοψηφήσουν και οι γονείς να συμβάλλουν στα τροφεία με το ποσό των δέκα (10) ευρώ περίπου(δηλαδή για 10 ημέρες, 100 ευρώ). 

                                                                                       Με εκτίμηση