Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η Ένωση Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το ξεπούλημα της χρήσης του αστυνομικού μεγάρου

Η Ένωσή μας είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει την απόφαση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει το ακίνητο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το κτίριο το οποίο στεγάζει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στην οδό Μοναστηρίου, που κατασκευάστηκε την περίοδο 2003 – 2004 και παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2004 και προορίζεται αποκλειστικά για
χρήση από την Ελληνική Αστυνομία, δυστυχώς, όπως μάθαμε, η αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν να το πουλήσουν, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια να το νοικιάζει, σε μόνιμη βάση, το Ελληνικό Δημόσιο.
Εμείς θέλουμε να θέσουμε κάποια απλά ερωτήματα και ζητήματα:
-Έχει γίνει μελέτη εάν αυτή η διαδικασία, συμφέρει το Δημόσιο, σε συνδυασμό με ότι το κτίριο αυτό προορίζεται και κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την Ελληνική Αστυνομία.
-Οι Υπηρεσίες μας έχουν συναδέλφους ειδικών καθηκόντων, αλλά και γενικών καθηκόντων πτυχιούχους, οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν τη συντήρηση του κτιρίου, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα με εξαίρεση κάποιες εξειδικευμένες εργασίες.
-Εφόσον επιθυμούν να γίνει μείωση του λειτουργικού κόστους της Αστυνομίας, γιατί δέχεται η πολιτική Ηγεσία να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο, τόσα πολλά χρήματα ως ενοίκιο σε αρκετά κτίρια που στεγάζουν διάφορες άλλες Υπηρεσίες και δεν λαμβάνει αποφάσεις για αξιοποίηση των άλλων κτιρίων του Δημοσίου.
Το «ξεπούλημα» είναι η τελευταία λύση, με την οποία θα κερδίσουν μόνο οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Χρειάζεται εξορθολογισμός, συγχρονισμός και τολμηρές πολιτικές αποφάσεις για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των Υπηρεσιών.
Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι και να λάβουν σοβαρά υπόψη τα χρηματικά ποσά που πληρώνει το Δημόσιο για να νοικιάζει ακατάλληλα κτίρια, που δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας, για να στεγάζουν Υπηρεσίες, σε σχέση με τα πολλά αναξιοποίητα κτίρια και οικόπεδα του Δημοσίου.