Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η απόδραση των 11 φέρνει μέτρα για την ασφάλεια στις φυλακές

Φυλακές υψίστης ασφαλείας θα δημιουργήσει η κυβέρνηση για να αποτρέψει τις αποδράσεις κρατουμένων.
Η απόδραση των 11 φέρνει μέτρα για την ασφάλεια στις φυλακές

Με βαρύτερο οπλισμό ενισχύονται οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών, ενώ συχνοί έλεγχοι θα γίνονται στα κελιά των κρατουμένων όχι μόνο από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αλλά και με την παρουσία ΕΚΑΜ.

Η λήψη αυτών των άμεσων μέτρων μετά την πρόσφατη, στρατιωτικού τύπου επίθεση που έγινε στις φυλακές των Τρικάλων αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά παρουσία των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Στην ατζέντα της συνάντησης αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η λήψη σειράς μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των φυλακών, ώστε να αποτραπούν μελλοντικές αποδράσεις  κρατουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε:
- Ενίσχυση της εξωτερικής φρουράς των φυλακών με βαρύ οπλισμό.

- Τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών στις σκοπιές των φυλακών, καθώς σήμερα από τα 33 σωφρονιστικά καταστήματα αλεξίσφαιρα τζάμια διαθέτουν μόνο οι φυλακές του Κορυδαλλού.

- Συχνές περιπολίες για ελέγχους στα κελιά των κρατουμένων παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και ανδρών των ΕΚΑΜ.

Επιπλέον, κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθούν συρματοπλέγματα σε όλες τις φυλακές για την αποτροπή μελλοντικών αποδράσεων με ενάερια μέσα, όπως επιχείρησε ο Παναγιώτης Βλαστός.

Πηγή: tanea.gr