Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες 19 Σεπτεμβρίου 2014, η Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας, με τον νέο Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα.
Αναλύθηκαν προφορικά όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν αλλά και οι προτεραιότητες της Ένωσής μας.
Τονίστηκε ότι είμαστε σταθερά υπέρ του διαλόγου και αγωνιζόμαστε μέσα σε μια επικίνδυνη αστυνομική καθημερινότητα, για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας. Επιδιώκουμε την Μεταρρύθμιση στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία όμως θα πρέπει να είναι απόρροια επιστημονικών μελετών και διαλόγου, βασισμένων σε σύγχρονα δεδομένα. Στο εγχείρημα θα πρέπει να συμμετέχουν τόσο οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες Α.Ε.Α. όσο και αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών  και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Προς την σωστή κατεύθυνση θεωρούμε ότι είναι η σύσταση και λειτουργία των επιτροπών αντιεγκληματικής πολιτικής.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το Πανεπιστήμιο Αστυνομικών Σπουδών, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, ως Πιστοποιημένη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, την ανάγκη για  μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και την Ίδρυση – Οργάνωση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού για όλους στα Σώματα ασφαλείας, Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, Λιμενικούς, Στρατιωτικούς, Εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, σε πρωινή και απογευματινή βάρδια με Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Ε.Σ.Π.Α.).

 Προτεραιότητα μας είναι επίσης, η Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Νέων Αστυνομικών Υπηρεσιών (όπως Α.Τ. Περιφέρειας Δήμου Αγρινίου) με Παραχώρηση στην Ελληνική Αστυνομία των κτηρίων για στέγασή τους. Ζητήθηκε βοήθεια για την ανακατασκευή του νεόδμητου κτηρίου της Δ.Α. Ακαρνανίας, ώστε να γίνει λειτουργικό και ασφαλές. Επίσης, διεκδικούμε την παραχώρηση, από το Δήμο Αγρινίου, στην Ελληνική Αστυνομία, του εξοπλισμού που χρησιμοποιούσε η πρώην Δημοτική Αστυνομία (οχήματα κτλ.).
Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος χαρακτήρισε εποικοδομητική αλλά και ουσιαστική τη συνάντησή μας και δεσμεύτηκε ότι στα θέματα που Άπτονται της Δημοτικής Αρχής θα είναι αρωγός. Δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί μια γόνιμη και ειλικρινή συνεργασία προς όφελος του τόπου μας. Η Ένωσή μας παρέδωσε σχετικό υπόμνημα με όλες τις θέσεις της και το όραμά της και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ένωσή μας στο κτήριο της Δ.Α. Ακαρνανίας.