Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μισθολόγιο "κομμένο και ραμμένο" για τα "αστέρια"

Η Α.Σ.Π.Α με στεντόρεια φωνή διαφωνεί κάθετα με το διακινούμενο Μισθολόγιο που έστειλε το ΥΠΕΘΑ στο Υπουργείο Οικονομικών,

Είναι "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο στις ανάγκες των Αστυνομικών και στις απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος του αστυνομικού.
Είναι απαράδεκτο!!!!
Βασική δια ουσιώδη διαφωνία μας - και θέση μας - είναι:
Πρώτα να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ η απόφαση του ΣΤΕ, εν συνεχεία να θεσπιστεί νέο βαθμολόγιο για το αστυνομικό προσωπικό και μετά να θεσπιστεί το Νέο Μισθολόγιο των υπηρετούντων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Διότι:
1.Ο αστυνομικός έχει διαφορετικό σκοπό και αποστολή από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
2.Η σύνθεση και διαστρωμάτωση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ είναι διαφορετική και αντιστρόφως ανάλογη με αυτή των Ενόπλων Δυνάμεων, η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι χαμηλόβαθμο προσωπικό ενώ η πλειοψηφία των Ενόπλων Δυνάμεων προέρχεται από την Ευελπίδων!!!!!
3.Η "εξαφάνιση" του επιδόματος επικινδύνου εργασίας για το αστυνομικό προσωπικό, ενισχύει ότι άλλες οι ιδιαιτερότητες του αστυνομικού επαγγέλματος από αυτό του στρατιωτικού.
4.Το επίδομα ειδικών συνθηκών πρέπει να είναι για όλους στο ίδιο ύψος.
5.Απαιτούμε το επίδομα των 100 ευρώ και για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Θεσσαλονίκη, διότι οι συνθήκες εργασίας είναι το ίδιο δυσμενείς και επικίνδυνες.
6.Πάγια θέση του συνδικαλιστικού μας κινήματος - 20 χρόνια τώρα - ήταν το "κλείσιμο της ψαλίδας" μεταξύ των χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων - οι περίφημοι συντελεστές της αδικίας - το παρόν Μισθολόγιο ανί να περιορίζει την "ψαλίδα" την διευρύνει και μάλιστα σε προκλητικό βαθμό.
Ζητούμε την άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του συνδικαλιστικού μας κινήματος , όλων των συναδέλφων ώστε αυτό το μισθολόγιο να μην πέρασε.
Είναι η ταφόπλακα μας.


Α.Σ.Π.Α