Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Σταμούλης και Παντελεάκος, παραιτήθηκαν από μέλη στο δ.σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ για το άρθρο 221

ΠΡΟΣ :
 
Πρόεδρο και Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ
 
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και  αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ
 
Όπως σας είναι  γνωστό τα επικουρικά πυροσβεστικά ταμεία (τ.ΕΤΥΠΣ και τ. ΤΑΥΠΣ) το 2008 «βιαίως», με νομοθετική ρύθμιση χωρίς τη γνώμη των συναδέλφων μετόχων  τους, ενσωματώθηκαν στο  ενιαίο ΤΕΑΠΑΣΑ, μαζί με τα ταμεία των συναδέλφων της ΕΛΑΣ και υπό διοίκηση που η  πυροσβεστική φωνή ήταν μειοψηφούσα.
 
 Παρόλα αυτά, τα χρόνια που ακολούθησαν, και παρά τα όποια προβλήματα, δεν άλλαξαν οι βασικές καταστατικές διατάξεις τους και δεν εθίγησαν στο μεγαλύτερο μέρος, οι δικαιούμενες παροχές των συναδέλφων.
Το επόμενο μεγάλο χτύπημα ήταν  το κούρεμα – «ληστεία» των  δεκάδων εκατομμυρίων από το μνημονιακό PCI, το οποίο εξαφάνισε το μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους.
Παρά  τη συγκεκριμένη «αρπαγή», και οι δύο, τομείς, πλέον του ΤΕΑΠΑΣΑ, όπως έδειξαν και οι αναλογιστικές μελέτες, με την υποβοήθηση στοχευμένων  δράσεων που ήδη έχουν αποφασιστεί από το Ταμείο, διασφαλίζουν την ομαλή  πορεία τους  τις επόμενες δεκαετίες.
Δυστυχώς η «μνημονιακή πολιτική» άλλα κελεύει και παρά τις αντιδράσεις των Σωματείων του χώρου, η κυβέρνηση με το ν.4281/2014 αποφάσισε να θέσει τέλος στην επί δεκαετίες λειτουργία των Ταμείων μας,  κατεδαφίζοντας πλήρως  την  επικουρική μας ασφάλιση.
Οι διατάξεις του Νόμου, επιβάλλουν την πορεία των Ταμείων μας μέσα από την «Σκύλλα «της ένταξης του τ.ΤΑΥΠΣ στο  χρεωκοπημένο ΕΤΕΑ και του τ.ΕΤΥΠΣ στην υπαγωγή των αξιόμαχων τύπων περικοπών ή την «Χάρυβδη»της μετατροπής σε ΝΠΙΔ.
Η «μεγαλοψυχία» του νομοθετήματος αφήνει μάλιστα  ολιγόμηνο περιθώριο για να αποφασίσει το Δ.Σ. του Ταμείου, για τον επιλογή «του ποιού εκ των δύο τεράτων  θα γίνουν τροφή  τα πυροσβεστικά ταμεία μας.
 
Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι και Κυρία μέλη του Δ.Σ.
Μετά από δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας των Ταμείων μας, που  σταθερά αναπλήρωναν  και βοηθούσαν  τον  απομαχικό βίο, των ταλαιπωρημένων  και καταπονημένων από το δύσκολο πυροσβεστικό επάγγελμα συναδέλφων, δεν θα μπορούσαμε ως εκπρόσωποι  των μετόχων  του Π.Σ. στο Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ να συναινέσουμε  σε αυτό το έγκλημα στην επικουρική  πυροσβεστική ασφάλιση και μάλιστα επιλέγοντας το όπλο της διάπραξής του.
Τα πυροσβεστικά ταμεία, άντεξαν σε χαλεπούς καιρούς εδώ και δεκαετίες, ζώντας μόνο από το υστέρημα του φτωχοκάματου του Έλληνα Πυροσβέστη.
Δεν ενισχύθηκαν ποτέ από κοινωνικό πόρο, δεν τους  χαρίστηκαν ποτέ κινητές και ακίνητες αξίες.
Ως  έκφραση διαμαρτυρίας των μετόχων – συναδέλφων που εκπροσωπούμε και υλοποιώντας σχετική απόφαση του συνδικαλιστικού μας οργάνου,  σας υποβάλλουμε την παραίτησή μας, ο μεν πρώτος υπογράφοντας,  από τακτικό και  ο δεύτερος υπογράφοντας , από αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ.